Мартин Чой спечели рекордна 26-а шампионска титла

1210
2020

За рекордния 26-и път Мартин Чой, спечели титлата на България по мотоциклетизъм на писта, след провеждането на финалния кръг от BMU European Road Racing Championship 2020, който се организира на 10 и 11 октомври на летищен комплекс Долна Митрополия. Общо 92 състезатели от България, Румъния, Северна Македония и Турция взеха участие в надпреварата, която беше гледана на живо от близо 3000 души.

Още от началото на състезанието Мартин Чой (МСК ЕКО БМВ Моторад МС 77 България, БМВ) показа, че се намира в изключително добра форма. Той поведе колоната в клас Супербайк от самия старт и водеше убедително до края на 12-те обиколки. Така покори поредния връх и подобри собствения си рекорд, оставяйки на втората и третата позиция в състезанието Иван Грозев (ПСК Хела Мотор Спорт, БМВ) и Димитър Митов (МК Боляри, БМВ). Чой подобри и собствения си рекорд с 1:31:104.

Въпреки несигурността и непрекъснатите промени в състезанията заради създалата се ситуация, тази година подкрепяният от ЕКО България състезател може да се похвали и с други завидни постижения. Българският феномен на мотопистата участва за пети пореден път в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“ и постигна невероятен успех. Отборът му се класира на престижното 12-о място в най-тежката надпревара за издръжливост, след общо 741 обиколки. Това постижение означава много за Чой, най-вече защото за пореден път успя да представи достойно страната ни на международно ниво. Той получи и специална покана да кара с пълна програма в световния шампионат за издръжливост през следващата година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин