Мартин Чой заминава за официални тестове преди старта на „24 часа на Льо Ман“


24
мар.
2021

Най-добрият ни пистов състезател по мотоциклетизъм Мартин Чой заминава на 29 март за двудневни официални тестове, предхождащи старта на състезанието „24 часа на Льо Ман“ във Франция, етап от световния шампионат по издръжливост.

Стартовете на „24 часа на Льо Ман“ ще се проведат на 17 срещу 18 април, а Мартин е отново част от френския тим „Energie Endurance 91”, заедно с италианските си съотборници, братята Кристиян и Федерико Наполи.

„Нямам търпение да се включа в тестовете и да изляза с мотора си на пистата. Чувствам се здрав и в много добра спортна форма. Готов съм за началото на сезона и новото предизвикателство.“, казва Мартин Чой.

„Благодаря от сърце на моя основен спонсор – ЕКО България, чиято подкрепа винаги ми е помагала да дам най-доброто от себе си.“, допълни Мартин. „Благодаря за съдействието и на Министерството на младежта и спорта в лицето на  министър Красен Кралев.“

Официалните тестове на Льо Ман ще се проведат на 30 и 31 март, в рамките на шест часа, всеки ден. „Имаме чудесна стиковка с братята Наполи и вярвам, че ще дадем много добри резултати”, сподели Чой.

Мартин Чой ще участва за втора поредна година на Льо Ман, заедно с отбора на „Energie Endurance 91” и техния мотор. През 2020 година тимът се представи отлично, като зае 12 място в крайното класиране в клас „SuperStock 1000“, след 24 часов мото маратон.  Предстоящото състезание ще бъде шесто поредв кариерата на българския състезател на тази писта.

През състезателната си кариера Мартин Чой има 26 титли от национални и международни състезания. Той е многократен шампион на България и Източна Европа и шампион на Европа за 2011 година. В началото на 2021 г. Мартин Чой и ЕКО България подновиха своето партньорство. Компанията е генерален спонсор за 11-а поредна година на единствения българин участвал на знаменитото състезание „24 часа на Льо Ман“.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин