Малък фейслифт за Espace с мотора на Alpine

След две години производство Renault Espace получи мини-фейслифт. Той ще бъде оборудван с новия бензинов мотор с 225 к.с.


13
юли
2017

Две години след старта на производството на френския ван, Renault освежават модела. Фокусът на промяната е върху оборудването и задвижването – иначе по външността на Espace няма промени, освен нови цветове за каросерията и нови алуминиеви джанти. Вътрешното пространство е сдържано обновено. Така след фейслифта Renault предлага нова инфотейнмънт система с 8,4-инчов дисплей. Espace получава и системата за четири задвижващи колела „4 Control“, която ще е от полза за пъргавината на модела. Новият двигател на Alpine A 110 ще се предлага от ниво на оборудване „Intense“, заедно с 18-цолови джанти, подгряване на предните седалки и асистент за аварийно спиране.

AUTO BILD тества фейслифта на Espace с 1,8-литровия бензинов мотор. Тежащият 1,7 тона и дълъг 4,86 метра Espace определено не е майстор на завоите – въпреки своите 225 к.с., но все пак при необходимост се движи доста бързо. Renault обещават 7,6 секунди за спринта до 100 и максимална скорост от 224 км/ч. Двигателят ускорява добре и разгръща мощността си равномерно, а серийната 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя реагира прецизно и спокойно. В спортния режим за подобаващ (но изкуствен) звук се грижи саунд-генератор.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин