Малшанс попречи на младата ни надежда по картинг да се бори за победата в Италия

2708
2020

Голямата надежда на българския моторен спорт – картинг пилотът Никола Цолов, показа впечатляваща скорост във втория кръг от Европейския шампионат по картинг, който се проведе през уикенда в Италия. За съжаление, катастрофа с друг пилот във финалното каране извади българина от битката за победата.

Въпреки факта, че Цолов не завърши състезанието, състезателният уикенд бе много положителен за него. Нашият ас се класира на чудесната шеста позиция на квалификацията от 67 участници. След нея последваха пет квалификационни манша,  в които Никола успя да запише една победа и две втори места. В останалите два манша съприкосновенията с други пилоти и липсата на късмет доведоха съответно до 16-та и 18-та позиция.

На финалното състезание, Цолов стартира от 13-та позиция, но удар с друг пилот му попречи да продължи битката за челните позиции. През тази седмица българинът започва подготовката си за Световното първенство, което ще се проведе през ноември на пистата Портимао в Португалия. Следващото предизвикателсвто за младия пилот ще е третият и последен кръг от Европейския шампионат в Германия, в средата на септември.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин