Малкото SUV-купе на Volkswagen дебютира в България

1312
2021

На 10 декември 2021 се състоя официалната премиера за България на първото SUV купе на Volkswagen в класа на малките автомобили. На специално събитие, представители на медиите имаха възможност да се видят отблизо новия модел на марката. България е част от първата вълна пазари, на които Taigo вече се предлага в шоурумите на дилърствата на бранда. Управителите на ПОРШЕ България, Флориан Пупетер и Марио Ди Мартино, запознаха гостите с представянето на Volkswagen през последната предизвикателна 2021 година, и изразиха своя оптимизъм за настъпващата нова 2022 г.

Нестор Несторов, Бранд мениджър на Volkswagen леки автомобили, пък представи в детайли акцентите на новия модел, като сподели, че Taigo, след T-Roc и Т-Cross, ще спомогне сериозно за представянето на марката в България в най-атрактивния и актуален сегмент. Освен Taigo, на събитието бяха показани за първи път официално и изцяло електрическият SUV със задвижване на четирите колела ID.4 GTX, хибридната версия на бестселъра Tiguan и спортната версия с хибридно задвижване на Touareg – Touareg R.

Управителите на ПОРШЕ България, Марио Ди Мартино и Флориан Пупетер и Нестор Несторов, бранд мениджър на Volkswagen леки автомобили (отляво надясно)

Taigo предлага нов динамичен дизайн с каросерия тип кросоувър и силует в стила на спортните купета и изразителни форми на каросерията с акцент върху стила, индивидуалността и емоциите. Taigo e лайфстайл модел в масовия сегмент. Това е третия модел на Volkswagen на платформата MQB в сегмента A0 след Polo и T-Cross. Моделът е изцяло дигитализиран и винаги онлайн – стандартно е оборудван с цифров блок на контролните прибори Digital Cockpit и най-ново поколение онлайн инфотейнмънт системи MIB3.

Taigo е лайфстайл модел с компактни размери

Множество първокласни характеристики са част от богатото оборудване на модела Матрична LED система на светлините IQ.LIGHT с LED светлинна лента в радиаторната решетка и светлинна лента на задните светлини са част от ярките черти на екстериора. Отвътре веднага се забелязват иновативните прибори за управление на функциите – модерни сензорни панели и плъзгачи за контрол на настройките на опционалната климатична инсталация Climatronic Touch. Индивидуални акценти в дизайна допринасят за ярката индивидуалност на модела – покрив в контрастно черно лаково покритие Roof Pack и изключителен интериорен дизайн пакет Visual Green.В ежедневието Taigo предлага изключителна практичност със своя голям обем на багажника, много пространство в областта на главите на пътниците на задните седалки и теглич като допълнително оборудване.

Комфортът от дигиталната ера е гарантиран чрез безжично зареждане и безжично свързване на мобилни устройства с App-Connect, достъп без ключ Keyless Entry и сензорни екрани с диагонал до 9,2 инча. При желание на водача системата IQ.DRIVE Travel Assist осигурява подкрепа при спиране, управление и ускоряване на автомобила, а високоефективните 1,0 и 1,5-литрови бензинови агрегати осигуряват рентабилна форма на задвижване с ниски нива на емисиите.

Освен Taigo, на събитието бяха показани за първи път официално и изцяло електрическият SUV със задвижване на четирите колела ID.4 GTX (долу), хибридната версия на бестселъра Tiguan и спортната версия с хибридно задвижване на Touareg – Touareg R.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин