Малкото братче на Passat за Китай


13
апр.
2018

Volkswagen вероятно ще представи на изложението в Пекин новата генерация на Lavida, която носи името Lavida Plus. Въпреки че седанът прилича много на Passat, Lavida Plus е значително по-малка от своя „брат“. И докато старото поколение „стъпваше“ на платформата PQ34 (като при Golf IV и първото A3), новото използва базата MQB. Така дължината е увеличена с 65 мм, а междуосието – със 78. По данни на CarNewsChina седанът ще използва за задвижване три бензинови агрегата: 1,5-литров атмосферен със 116 к.с., 1,2-литров с турбо и 116 к.с. и 1,4-литров с турбо и 150 „коня“. Скоростните кутии са два вида – 6-степенна ръчна и 7-степенна автоматична.

Lavida Plus има инфоразвлекателна система с тъчскрийн (6,5-инчов стандартно, 8,5“ – срещу доплащане). Дизайнът на екстериора е смесица между оформлението на Arteon (отпред) и на Jetta (отзад). В списъка с допълнително оборудване откриваме електрически панорамен покрив, система за автоматично спиране и дори дюзи за вентилация на задните места.

 

 

Още по темата

Card image cap
Освежаване за Logan и Sandero

29
сеп.
2016

Клаксонът вече ще се активира от центъра на волана, ще има нов базов бензинов агрегат с обем 1 л

Card image cap
Поглед назад в бъдещето: The classic Mini Electric.

30
мар.
2018

На New York International Auto Show 2018 MINI представя един особен експонат: вариант на класическия малък автомобил с чисто електрическо задвижване, който предлага радост от шофирането при нулеви локални емисии в стила на традиционната британска марка.

Card image cap

В последния брой:

Архив >