Малкият кросоувър на KIA получи модификация GT Line


7
окт.
2020

Днес KIA представи Stonic GT Line – най-новата моделна линия на марката, която получава вдъхновената от моторните спортове спецификация GT Line.

Stonic GT Line извежда на преден план най-динамичните елементи в дизайна на марката, демонстрирайки по-вълнуваща стилистика във външността и интериора, както и изключителните характеристики на дизайна GT Line. Подобно на останалите модели в гамата на Stonic, версията GT Line предлага и богати възможности за индивидуално оформление с двуцветно външно лаково покритие и избор от опции за mild хибридно и нехибридно задвижване.

Серийното производство на Stonic GT Line ще стартира през октомври в заводите на KIA в Сохари, Южна Корея. Продажбите на европейския пазар ще започнат през последното тримесечие на 2020 г. и всички версии ще се предлагат на клиентите с безпрецедентната гаранция на KIA – 7 години или пробег от 150 000 км.

Вдъхновен от GT екстериорен дизайн

Външното оформление на Stonic GT Line придава осезаема спортна нотка в градската crossover стилистика на модела, вдъхновена от мощните GT модели Stinger, Ceed GT и ProCeed GT.

Това намира своето най-ярко проявление в новия дизайн на предната и задната броня, който създава впечатление за по-целеустремена и по-стабилна осанка на пътя. Предната броня е допълнена от вградени LED светлини за мъгла, три впечатляващи въздуховода по цялата широчина на предната част и метална облицовка по долния ръб. Решетката с типичното за марката оформление „тигров нос” също се отличава с уникално изпълнение, а корпусите на външните огледала са издържани в черно. Моделите GT Line са стандартно оборудвани и с нови предни светлини с изцяло LED елементи, създаващи специфична светлинна графика. По-впечатляващите обеми на задната броня отличават GT Line от другите варианти на Stonic, а дизайнът в с двойни ауспухови тръби и аеродинамичен дифузьор е допълнен от GT Line емблема върху задния капак.

Подобно на всички досега съществуващи варианти в гамата на модела, възможностите за индивидуално оформление остават сред ключовите фактори, привличащи клиентите към Stonic GT Line. В зависимост от конкретния пазар, те могат да избират до 15 двуцветни комбинации за основната част на каросерията и покрива, а при GT Line тези цветови възможности са разширени допълнително с цветни акценти около трите отвора за въздух на предната броня, които съответстват на контрастния цвят на покрива. Всички модели Stonic GT Line са оборудвани и със 17-цолови алуминиеви джанти.

Нови акценти в интериора в съчетание с последните функции за свързаност на KIA

Допълненията към вътрешното пространство на Stonic GT Line също подчертават вдъхновения от моторните спортове дух спрямо останалите версии в гамата на Stonic. Най-ярката новост е използването на облицовка с карбонов ефект на арматурното табло – детайл, който ще бъде отличителна черта на моделите GT Line.

Седалките на новия вариант на Stonic са комбинация от черен текстил и синтетична кожа с кантове и контрастни шевове в бяло. Водачите могат да се насладят и на новия спортен волан с облицовка от перфорирана кожа с      D-образен профил с емблема GT Line и контрастни шевове, както и на 4,2” цифров дисплей между двата циферблата в блока на контролните прибори.

Stonic GT Line се предлага с новото mild хибридно задвижване (MHEV) „EcoDynamics+” на KIA. Съчетанието от 1,0-литровия бензинов „Smartstream“ T-GDi двигател (със система за принудително пълнене с турбокомпресор и директно впръскване на горивото) и MHEV система с напрежение 48V осигурява на системата EcoDynamics+ по-висока ефективност с плавна тяга и пълноценен процес на рекуперация на електроенергията. Захранваната от компактна 48-волтова литиево-йонна полимерна батерия система подкрепя въртящия момент на двигателя с вътрешно горене с допълнителната тяга, осигурена от новия mild хибриден стартер-генератор MHSG (Mild-Hybrid Starter-Generator).

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >