Малкият, голям автомобил

Nissan представя новата Micra с изцяло променен дизайн. Мъникът е по-голям, по-модерен и ще може да се индивидуализира.

2909
2016

Навремето малкият „японец” бе различна, симпатична и модерна градска кола. Изведнъж обаче стана прекалено семпла. Сега смелият дизайн отново се завръща и ниско разположена, V-образна решетка на радиатора, тесни фарове, характерна, възходяща странична линия и нисък покрив. Дръжките на задните врати са скрити в задните колони. Задницата прилича повече на такава на компактен модел, отколкото на малка кола.

В сравнение с предшественика междуосието и дължината на новата Micra са пораснали – сега малкият модел надминава дори Ford Fiesta. Кокпитът е значително по-модерен и по-висококачествен в сравнение с досега, в средата има 7-инчов дисплей. Инфотейнмънт системата владее навигация от сателит и различни приложения като Apple CarPlay.

За пазарния си старт Micra ще се предлага в две моторизации: 0,9-литров 3-цилиндров турбобензинов двигател с 90 к.с. и 1,5-литров 4-цилиндров дизелов агрегат, който също е с 90 к.с. По-късно ще се появи и атмосферен бензинов мотор със 75 к.с. Nissan обещава по-директно управление, по-добра шумоизолация на интериора, както и нови асистиращи системи. Продажбите в Европа ще стартират през март 2017 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин