МАКСИМАЛНА АТАКА ЗА PEUGEOT С ЛАНСИРАНЕТО НА PEUGEOT 3008 DKR MAXI

• Новият Peugeot 3008DKR Maxi цели да надгради успеха напредшествениците сис победите в рали Дакар. Себастиан Льоб ще пилотира новия автомобил в първото му участие в рали „Пътят на коприната“ следващия месец


29
юни
2017

След 2 победи в епичното рали Дакар през 2016 и 2017 г. Peugeot Sport разкрива наследника на Peugeot 3008 DKR, който покори Южна Америка през януари: състезателната версия на новия SUV Peugeot 3008, който бе обявен за Автомобил на годината за 2017 г.

Както подсказва името му, новият Peugeot 3008DKR Maxi е по-голям: с по-широка следа, предназначена да му помогне да покорява пътна настилкаотмакадам, дюни и планини на най-известните ралита за издържливост в света.

Новият автомобил е с 20 см по-широк от знаменития си предшественик,вследствие наувеличеното с по 10 см разстояние между предните и задни колела. За да се постигне това, горните и долни носачи са нови, както и предните и задни напречни предавателни кормилни накрайници и валове. Стабилността и динамиката на автомобила са подобрени с цел по-високи показатели.

Най-новият автомобил, проектиран от инженерите на Peugeot Sport, все още е в процес на разработка, но ще направи дебюта си в рали „Пътят на коприната“ 2017, което преминава от Русия до Китай следващия месец, в ръцете на деветкратния световен рали шампион Себастиан Льоб, който финишира втори на Дакар тази година и участва в рали „Пътят на коприната“ за втори път.

В приключението, което ще се състои от 7 до 22 юли, към Льоб ще се присъединят съотборниците му Стефан Петерханзел и миналогодишният победител в рали „Пътят на коприната“ Сирил Депре:те обаче ще пилотират настоящата спецификация на Peugeot 3008DKR, с който окупираха подиума на рали Дакар по-рано този сезон.

Карлос Сайнц, четвъртият член на звездния отбор на Peugeot, който ще се събере отново, за да се бори за победа в рали Дакар следващата година, също спомогна за разработката на най-новия офроуд претендент на Peugeot, като опитът на испанеца се оказа от решаващо значение.

Ролята на Льоб в рали „Пътят на коприната“ ще бъде да оцени промените, въведени в новия автомобил, за да начертае посоката на развитието. Но както посочва директорът на отбора Брюно Фамен, може да има само една крайна цел в това трудно 15-дневно събитие: победа.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин