AUTO BILD България / Майстори на дрифта правят безплатно обучение за безопасно шофиране

Майстори на дрифта правят безплатно обучение за безопасно шофиране


14
ное.
2018

Дрифтът е автомобилният спорт на младото поколение – онова, което „живее“ във Facebook и което тепърва навлиза в света на колела. Алекс Язов-Матрицата, Явор Алексов, Стефан Цанков – Арчи – за най-младите фенове на автомобилния спорт хората от дрифт отбора на Mirafiori събуждат същите емоции, които някога са създавали по рали отсечките Илия Чубриков, Илиян Топлодолски и много други от бащите на българския автомобилизъм. Сега Матрицата и компания стартираха инициативата инициативата „Овладей пътя“ – която би могла да промени в голяма степен мисленето името на младите хора, които са фенове на дрифта и в чиито очи момчетата от Mirafiori са богове.

„Овладей пътя“ ще се проведе от 14-ти до 18 ноември във Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“ в Слатина (София) и цели да подготви колкото се може повече шофьори за предстоящия зимен сезон.

В рамките на 5 дни професионални инструктори и дрифт атлети ще предадат своя опит на всеки желаещ да подобри уменията си зад волана. Обучението ще се провежда всеки ден от 9 до 18 часа и ще премине в практика и теория. Лекции по безопасно шофиране ще има два пъти дневно и те ще засягат както основни теми като правилна позиция в автомобила, информация за гуми и техническа подготовка, така и техники за овладяване на автомобила в критични ситуации, сред които и поднасяне. Предстоят лекции още за първа помощ, правна помощ на пострадалите при ПТП, толерантност на пътя и майсторско шофиране за по-напредналите.

Флотилията от електрически Renault Zoe, използвани за обучението…

…с „пластмасови гуми“

Практическата част ще се проведе с напълно електрическите автомобили Renault ZOE, като с това кампанията цели да даде възможност на хората да се докоснат и до по-зелените технологии. Упражненията симулират критични ситуации на пътя, като всеки обучаващ се ще премине и през автомобили, оборудвани със специални „пластмасови“ гуми с ниско сцепление. Сред инструкторите са дрифт пилотите на Mirafiori Team – двукратният европейски шампион Александър Язов – Матрицата, Балканският шампион Стефан Цанков – Арчи, атлетите Стефан Зашев, Ивайло Алексов и Ангел Харизанов. Като владетели на контрола над автомобила те ще предадат максимално своите познания и умения на желаещите. Предварителните записвания стават в страницата на Mirafiori Academy във Facebook, както и на място по време на събитието.

Кампанията „Овладей пътя!“ се провежда за втора поредна година, като разширява значително мащаба си от 2017, когато взе и приз за инициатива за пътна безопасност. От 14-ти до 18-ти ноември над 2000 шофьори ще могат да получат ценни съвети и реално да подобрят уменията си.

Още по темата

Card image cap
Нови модели на Porsche

31
дек.
2016

AUTO BILD ще ви покаже, кои нови модели ще пусне Porsche през следващите години:

Card image cap
КАТ с акция за колани

15
мар.
2016

В рамките на операция на TISPOL от 14 до 20 март пътните полицаи ще проверяват и за ползването на обезопасителни каски от мотористи и техните спътници

Card image cap
Момичетата на Pirelli от GP на Унгария (ГАЛЕРИЯ)

2
авг.
2017

...и как в един момент стана така, че вниманието най-бързите пилоти в последния старт от Формула 1 беше изместен заради оголени задни части

Card image cap

В последния брой:

Архив >