Magnum среща Мерилин Монро

На специално изложение Ferrari представя известни холивудски автомобили. Сред тях са личното Ferrari на Мерилин Монро, служебният автомобил на култовия детектив Magnum и F430 от филма Cars.

2402
2016

На изложението Red Carpet Ferrari представя прочути холивудски автомобили. В музея Enzo Ferrari посетителите могат да се насладят на Ferrari-тата на икони като Мерилин Монро (бяло 250 GT Cabriolet Pininfarina) и Пол Нюман.

Със своето Ferrari 365 GTB4  актьорът дори е участвал в 24-часовото състезание в Дайтона. Изложено е и Ferrari 512S от филма Le Mans, управлявано от Стив Маккуин. Други два автомобила са ни познати от култови сериали от 80-те години: служебния автомобил на Magnum – Ferrari 308, както и Testarossa-та от Miami Vice. Естествено, италианската звезда София Лорен също е карала Ferrari във филм. В „Момчето върху делфина“ тя е зад волана на едно 375 America, което също е част от експонатите.

Малко по-различно е едно филмово Ferrari от 21-ви век: F430 от анимационния филм Cars. В анимационния филм автомобилът с големите „очи“ е озвучен от Михаел Шумахер. Поводът за изложението Red Carpet е рожденият ден на основателя на фирмата Енцо Ферари. На 20-ти февруари 2016 година той щеше да навърши 118 години.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин