Люис Хамилтън е новият шампион във Формула 1

Mакс Верстапен спечели GP на Мексико, а борбата за титлата между Хамилтън и Фетел се превърна в догонване след инцидент в първата обиколка. Накрая деветото място на британеца беше достатъчно, за да стане той шампион


30
окт.
2017

Люис Хамилтън е името на шампиона във Формула 1 за 2017! Британецът стана девети на състезанието в Мексико и това се оказа достатъчно, за да грабне той четвъртата титла в кариерата си – тъй като опонентът му Себастиан Фетел успя да стигне едва до четвъртата позиция. По този начин пилотът на Mercedes беше „коронован“ с титлата две надпревари преди края на шампионата.

Всъщност решаващ за изхода от състезанието, както и за титлата, се оказа самият старт на надпреварата. Фетел потегли добре, но в първия завой имаше съприкосновение с Макс Верстапен. Младият холандец успя да избяга напред, но в битката си Фетел и Хамилтън се удариха. Така още в първия тур и двамата опоненти бяха „изстреляни“ на последните места! Германецът беше принуден да посети бокса за поставяне на ново предно крило, а британецът – за нови гуми, тъй като спука една след контакта с Ferrari-то.

Въпреки това Фетел демонстрира много добро каране и успя да стигне до четвъртото място на финала. Хамилтън се добра едва до деветото – и то след атрактивен дуел със звездата на McLaren Фернандо Алонсо. Накрая обаче и това се оказа достатъчно за титлата. Въпреки еуфорията си след мегауспеха, Хамилтън сподели, че това далеч не е било състезанието, което той е искал. „Честно казано, това беше най-лесната надпревара в кариерата ми“ – така победителят в GP на Мексико Макс Верстапен коментира кръга.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >