Льоб с поредна етапна победа на „Дакар“

Гениалният френски пилот утвърждава лидерската си позиция с преднина от 8 мин след още един спечелен етап


7
ян.
2016

9-кратният шампион в Cветовния рали шампион Себастиан Льоб „взе“ 22 сек на съотборника си в Peugeot Карлос Сайнц, друга легенда от WRC, в днешния етап между Хухуй и Уюни, и цели 3 минути на Стефан Петерханзел.

В средата на отсечката Льоб водеше на Сайнц с 1 мин 39 сек, но после испанецът успя да свали тази огромна преднина само до 22 сек.

Петерханзел, който също кара доминиращото Peugeot 2008 DKR, през по-голямата част от отсечката беше на четвърто място зад Mini-то на Насър ал Атия, но в края успя да вземе 7 секунди на катареца и да си осигури третото място.

След силното си представяне в четвъртък Льоб води на Петерханзел със 7 мин и 48 сек, докато Сайнц изхвърли Ал Атия от временната трета позиция, като пилотът на Mini изостана от испанеца с 50 сек.

Южноафриканските пилоти на Toyota Лерой Полтер и Жиниел де Вилиерс си запазиха съответно петата и шестата позиция в генералното класиране, но в отсечката между тях успя да се „вмъкне“ бившият пилот от WRC Мико Хирвонен.

Още по темата

Card image cap
F1: c какви коли пристигнаха пилотите на GP на Унгария?

31
юли
2017

Двата болида на Ferrari триумфираха вчера на пистата „Хунгароринг“. Наш фотограф провери с какво се придвижват някои от най-добрите „карачи“ на планетата във всекидневието

Card image cap
9-годишен кара на най-тежкото пустинно рали

15
дек.
2017

Едва 9-годишният Макс Гордън ще се включи в най-тежкото пустинно рали на планетата. Ражда се новият простолонаследник на състезателната династия Гордън

Card image cap

В последния брой:

Архив >