Льоб с поредна етапна победа на „Дакар“

Гениалният френски пилот утвърждава лидерската си позиция с преднина от 8 мин след още един спечелен етап


7
ян.
2016

9-кратният шампион в Cветовния рали шампион Себастиан Льоб „взе“ 22 сек на съотборника си в Peugeot Карлос Сайнц, друга легенда от WRC, в днешния етап между Хухуй и Уюни, и цели 3 минути на Стефан Петерханзел.

В средата на отсечката Льоб водеше на Сайнц с 1 мин 39 сек, но после испанецът успя да свали тази огромна преднина само до 22 сек.

Петерханзел, който също кара доминиращото Peugeot 2008 DKR, през по-голямата част от отсечката беше на четвърто място зад Mini-то на Насър ал Атия, но в края успя да вземе 7 секунди на катареца и да си осигури третото място.

След силното си представяне в четвъртък Льоб води на Петерханзел със 7 мин и 48 сек, докато Сайнц изхвърли Ал Атия от временната трета позиция, като пилотът на Mini изостана от испанеца с 50 сек.

Южноафриканските пилоти на Toyota Лерой Полтер и Жиниел де Вилиерс си запазиха съответно петата и шестата позиция в генералното класиране, но в отсечката между тях успя да се „вмъкне“ бившият пилот от WRC Мико Хирвонен.

Още по темата

Card image cap
Нюи ще прави спортни автомобили

17
мар.
2016

Ново партньорство между Red Bull и Aston Martin: техническият гуру и шеф по дизайна Ейдриън Нюи ще проектира суперспортен автомобил в стил „Джеймс Бонд“

Card image cap
Себастиан Льоб се включва в Световния шампионат по рали крос

29
февр.
2016

9-кратният шампион във WRC ще бъде съотборник на Тими Хансен за целия сезон в шведския отбор Peugeot Hansen

Card image cap

В последния брой:

Архив >