Льоб повежда на „Дакар“

Пилотът на Peugeot измести Ал Атия от лидерството, след като спечели втората отсечка

0301
2017

Себастиан Льоб от отбора на Peugeot поведе в рали „Дакар“ и измести водача от първия ден Насър Ал Атия с Toyota, след като спечели втората отсечка от маратона. Французинът, който финишира шести след 39-километровия стартов етап, първоначално беше скептичен относно шансовете на 3008DKR за успех върху отсечките, наподобяващи тези от Световния рали шампионат – заради промените в правилата от тази година.

Техническият проблем с машината на Ал Атия от вчера се оказа незначителен.

Легендата обаче направи перфектно каране в 276-километровото изпитание между Ресистенция и Тукуман, побеждавайки с преднина от 1 минута и 23 сек Ал Атия, който остана втори. Така Льоб записа петия си успех в отсечка от „Дакар“ в своята кариера. Съотборниците на първия и втория – съответно Карлос Сайнц и Жиниел де Вилиерс, се наредиха на трета и на четвърта позиция.

И докато със своята Toyota Нани Рома успя да влезе в топ 5, останалите болиди на Peugeot не се представиха на ниво. Миналогодишният победител Стефан Петерханзел записа забавяне от 7 минути, а Сирил Депре – над 10. Като резултат Петерханзел се движи седми в генералното класиране, между Mini-тата на Ал-Ражи и Мико Хирвонен. Депре пък беше изтикан от топ 10 от състезаващите се за частни отбори Ерик ван Лоон, Ромен Дюма и Якуб Пржгонски. Бившият ас от WRC Понс, който се нареди на завидната втора позиция след първия ден, първо преобърна своя Ford, а по-късно „изгуби“ една от колелата на машината.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин