Льоб отново атакува в Световния рали крос шампионат

2202
2017

Отборът Peugeot Hansen ще се завърне в тазгодишния Световен раликрос шампионат на FIA, който обещава още един сезон на свирепа конкуренция с начало в Барселона, Испания на 1-2 април. Себастиан Льоб и Тими Хансен гледат към титлите на пилотите и отборите за 2017 г., докато младият Кевин Хансен ще продължи да трупа опит в световните серии.

Спечелилият титлата през 2015 г. френско-шведски отбор е зает с подготовката на своя четвърти сезон в бързо развиващия се Световен раликрос шампионат на FIA. Въз основа на своето представяне през 2016 г., което му осигури второто място в класирането на отборите, отборът Peugeot Hansen отново ще разполага с два автомобила 208 WRX – за Себастиан Льоб и Тими Хансен.

Освен двата автомобила, които участват в събирането на точки за отбора, отборът Peugeot Hansen ще има и трети – за 18-годишния Кевин Хансен, европейския раликрос шампион за миналата година. „Новобранецът на годината за 2016 г.“ на FIA ще се състезава в цялата серия с конфигурацията за 2016 г. (Льоб и Хансен ще карат версия 2017) на Peugeot 208 WRX с идеята да натрупа допълнителен опит в най-високия клас на тази дисциплина.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин