Луксозно возило за експедиции


19
февр.
2018

Искате да тръгнете скоро на пътешествие – например на места, които да ви осигурят приключения, или пък в пустинята Сахара? Тогава бихте могли да се насочите към фирма Unicat, които произвеждат луксозните возила за пътешествия.

Като база на модела служи товарен автомобил на MAN. Unicat използват варианта с двойно задвижване на разнообразния модел TGM с междуосие от 4,50 метра. За задвижването се грижи 6-цилиндров дизелов агрегат с работен обем 6,9 литра и мощност 340 к.с., както и максимален въртящ момент от 1250 нютонметра. Трансмисията е 12-степенна Tip-Matic на ZF, а задвижването – двойно. Има и понижаващи предавки.

За да могат пътниците да пътуват комфортно по време на експедицията, в кабината има две седалки с въздушно окачване, подгряване и климатизация. Освен това има две аварийни седалки, които могат да се разтягат и да се превърнат в легла. Оборудването включва климатик, електрически стъклоповдигачи, сервоуправление и камера за заден ход. На борда има и USB-букси за зареждане, 230-волтови контакти, навигационни системи Garmin и аудиосистема на Alpine.

Дължината на модела е 8,90 метра, широчината – 2,5 метра, а височината – 3,80 метра. Заедно с дизеловия резервоар от 600 литра и воден резервоар за 640 литра автомобилът тежи 12,3 тона, а полезният му товар е 1,6 тона. Каросерията е от стъклофазер-карбон с отлична шумоизолация. В нея има луксозна всекидневна. В задницата напречно е разположено двойно легло с отопление. Електрически сгъваемата се маса може да се превърне в трето легло. Кухнята е оборудвана с котлони, мивка, фурна и хладилник. Има душ кабина и отделна тоалетна. не липсва и пералня машина.

За да бъдат захранвани този и други електроуреди, моделът е оборудван със соларна система, допълнителен алтернатор и генератор с бензиново задвижване. Голям брой от функциите на автомобила могат да бъдат наблюдавани дистанционно.

 

Още по темата

Card image cap
С Dodge Challenger на запад през Америка: внезапно изчезване

11
авг.
2017

Във филма от 1971 г. „Внезапно изчезване Сан Франциско“ главният герой Ковалски иска за 15 часа да измине 2000 километра от Денвър до Тихоокеанското крайбрежие. Не успява. Ние решихме да караме с актуалния Challenger през местата на заснемане на филма и да свършим работата на Ковалски докрай

Card image cap

В последния брой:

Архив >