Луксозно возило за експедиции

1902
2018

Искате да тръгнете скоро на пътешествие – например на места, които да ви осигурят приключения, или пък в пустинята Сахара? Тогава бихте могли да се насочите към фирма Unicat, които произвеждат луксозните возила за пътешествия.

Като база на модела служи товарен автомобил на MAN. Unicat използват варианта с двойно задвижване на разнообразния модел TGM с междуосие от 4,50 метра. За задвижването се грижи 6-цилиндров дизелов агрегат с работен обем 6,9 литра и мощност 340 к.с., както и максимален въртящ момент от 1250 нютонметра. Трансмисията е 12-степенна Tip-Matic на ZF, а задвижването – двойно. Има и понижаващи предавки.

За да могат пътниците да пътуват комфортно по време на експедицията, в кабината има две седалки с въздушно окачване, подгряване и климатизация. Освен това има две аварийни седалки, които могат да се разтягат и да се превърнат в легла. Оборудването включва климатик, електрически стъклоповдигачи, сервоуправление и камера за заден ход. На борда има и USB-букси за зареждане, 230-волтови контакти, навигационни системи Garmin и аудиосистема на Alpine.

Дължината на модела е 8,90 метра, широчината – 2,5 метра, а височината – 3,80 метра. Заедно с дизеловия резервоар от 600 литра и воден резервоар за 640 литра автомобилът тежи 12,3 тона, а полезният му товар е 1,6 тона. Каросерията е от стъклофазер-карбон с отлична шумоизолация. В нея има луксозна всекидневна. В задницата напречно е разположено двойно легло с отопление. Електрически сгъваемата се маса може да се превърне в трето легло. Кухнята е оборудвана с котлони, мивка, фурна и хладилник. Има душ кабина и отделна тоалетна. не липсва и пералня машина.

За да бъдат захранвани този и други електроуреди, моделът е оборудван със соларна система, допълнителен алтернатор и генератор с бензиново задвижване. Голям брой от функциите на автомобила могат да бъдат наблюдавани дистанционно.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин