Луксозни лимузини с 12 цилиндъра за малко пари

Разполагаме с 12 000 лева и една цел - трябва да намерим луксозна лимузина, задължително с 12 цилиндъра и представителна външност. Какво ли може да се купи за толкова малко пари?


29
юни
2017

Баварски кораб с история 

Така се е возил до службата си Едмунд Щойбер, докато беше президент на провинция Бавария. Да, 7-а серия на BMW от моделното семейство Е38 (1994-2001 г.) е един фин автомобил, с него винаги ще направите впечатление. Особено ако това е 750i с V12 двигател. Този е паркиран при един търговец на употребявани автомобили в Хамбург, и наистина изглежда много добре. „Най -често купуваме по няколко автомобила в пакет от дилърите на марките“ , разказват ни Али-Реза и Хюсеин Золфагари. В своя шоурум братята имат изложено и едно Ferrari 355, както и едно от последните Porsche-тa с въздушно окачване – а също и много ВМW-та и Mercedes-и с доказуема история. „Седмицата“ е една от тях.

Фина кожа – интериорът изглежда много запазен. Нима това BMW наистина е от 1999 г.?

Последното вписване в сервизната книжка е от януари 2007 г., тогава колата е била на 139 814 км. Какво прави впечатление – всички сервизни обслужвания са правени при един и същи дилър на BMW. Али-Реза Золфагари е изредил целия списък с допълнително оборудване за 750i: „Кожа, навигационна система и телевизия, чейнджър за 6 СD-та , аудиопакет, ксенонови фарове, стационарна отоплителна печка, парктроник, люк, автоматично отваряне и затваряне на багажника – когато клиентът е конфигурирал своето BMW, просто е поръчал всичко възможно“, казва търговецът. Според ценовата листа преди 17 години автомобилът е струвал 102 000 евро, днес ще премине в ръцете на новия си собственик срещу 11 600 лева.

Братята Али-Реза и Хюсеин Зорфагари представят на Андреас Май това BMW 750i

Но той трябва да обърне внимание на типичните слаби места на модела – сложната електроника често „изсмуква “ целия акумулатор, нерядко маркучите на охлаждането са напукани, ръчната спирачка ръждясва и блокира, алтернаторите и стартерите се „побъркват“. Типичните за всяко BMW дефекти като износени шарнири по окачването и твърде големите луфтове в кормилнато управление не са изключение и при 7-а серия. Даже и ако този екземпляр изглежда така, сякаш президентът Щойбер току-що е слязъл от него. Антрацитно-черният лак на лимузината блести и хвърля отблясъци. Но чакайте малко – има нещо нередно! Нима предишният собственик действително е трябвало да монтира този теглич? Той е толкова секси, колкото бели чорапи за тенис под черен костюм!

Благороден кокпит – 7-ата серия има апликации от дърво и навигационна система с телевизионен приемник

Запалката за цигари почти не е ползвана

Още по темата