Луксозни лимузини с 12 цилиндъра за малко пари

Разполагаме с 12 000 лева и една цел - трябва да намерим луксозна лимузина, задължително с 12 цилиндъра и представителна външност. Какво ли може да се купи за толкова малко пари?


29
юни
2017

Да се представя – Май Андреас Май, скъперник. Днес ще ви покажа как с обозрим бюджет може да имате бляскав външен вид и да карате суперлуксозна лимузина. Външният вид е важен. Моите панталони са удобни, но са всекидневни, а канадката ми не е особено представителна. Затова преди покупката на автомобила първо ще посетя магазина за скъпи дрешки. Били употребявани – и какво от това? Няма как някой да разбере това. „Искам дрехи като на английски лорд, ама от най-скъпите“, обявявам изискванията си аз. И се започва – кадифен панталон, сако от туид с кожени кръпки, карирана риза, копринен шал и шапка, а към тях – ръчно шити кожени обувки. „Всичко това навремето е струвало 1600 евро“, казва продавачът. Сега за тях иска 400, и ни пожелава късмет при покупката на автомобил. „Хей, казвам аз, когато се поглеждам в огледалото , може просто да ме наричате лорд Май.“ Така, и сега остава да се сдобия и с луксозната лимузина. 12 -те цилиндъра са  задължителни. Но, ако може, на цената на Polo, защото моят доверен банкер няма да ми отпусне повече от 12 000 лева.  Какво мога да получа за тези пари – моля, четете нататък.

Луксозният Benz на милиардера 

 

Тази обява звучи многообещаващо – Mercedes S 600 L, първият собственик е бил един от най-големите меценати на Хамбург, един истински милиардер. Цената – почти подарък, само 10 000 лв. Феликс Тиде е купил автомобила от третия собственик и сега търси истински фен, който винаги да си е мечтал за един такъв шофьорски Benz. Тиде е председател на клуба на собствениците на олдтаймери Mercedes, и с отдаденост се е посветил на делото за опазване на топмоделите на марката със звездата.

Големият лукс – автоматична климатична инсталация, мобилен телефон – S – класата е оборудвана с всичко, което се е предлагало през 90-те години

И той знае много добре колко е струвал този W 140 (1991 – 1998 г.) с дълга база преди 22 години – базов а цена 210 220 германски марки, към това трябва да добавим допълнително оборудване за 35 333,75 марки, което прави общо 245 553, 75 марки. Една кола, която е струвала 125 000 евро – и днес се продава толкова евтино! Но за този Benz е необходимо да се полагат повече грижи. От 1995 до 2005 г. това е бил шофьорски автомобил, и съответно е минавал често на прегледи. Сервизната книжка е попълвана до пробег 120 000 км , а през последните години S-класата само е карана. В момента тя има ръжда по калниците и около ключалката на багажника, дебитомерът е повреден.

Собственикът Феликс Тиде и редакторът Май заемат местата си в единичните кресла отзад.

„Двигателят работи с твърде богата смес, това всеки момент ще бъде поправено“, обяснява ми Тиде. Има и някои други проблеми, на които трябва да се обърне сериозно внимание – спирачките и кормилната кутия страдат от твърде високото тегло на каросерията и поради това се износват бързо. Познати болежки са и течовете на масло от скоростната кутия и задния диференциал, а и механиката на люка на покрива също често се поврежда. След като сте се запознали с предимствата на тази S-класа, всичко тези неща ще ви се сторят дреболии – отпред мърка един V12 двигател с мощност 394 к.с., отзад ви глезят две единични, отопляеми и регулиреуми електрически кресла.

Ето как милиардерът се е возил из страната. Тиде бил хвърлил око на „дебелия кораб “ още навремето. „Тогава колата имаше дипломатически стикер на капака на багажника“. Днес лепенката я няма , но малките антени , които се показват при движение на заден ход, още са там. Истинска случайност е, че Тиде отново попаднал на същия автомобил. Всъщност последният собственик искал да го изнесе в Сирия, но не се получило. „Ако не успея да намеря купувач, ще си го запазя“, споделя 36-годишният фен. Защо да не го направи?

Ръждясала звезда: по предните калници има огнища на корозия – трябва да се сменят!

Ръждата се е развихрила и около ключалката на багажника – трябва бързо да се ремонтира!

Още по темата