Лука Енгстлер дебютира в DTM с Audi R8

1403
2023

Лука Енгстлер (23) прави следващата важна стъпка в кариерата си: след като пилотът на Audi Sport направи своя GT3 дебют в ADAC GT Masters миналия сезон, тази година той влиза в DTM.

„Все още не мога да повярвам, че Audi ми даде шанс да участвам в най-големия и най-добър GT шампионат в света в толкова ранен етап на моята кариера. Ще бъде огромно предизвикателство да се състезавам срещу най-добрите GT3 пилоти и отбори в света. Въпреки това вярвам, че в средносрочен план бъдем успешни“, казва Енгстлер.

23-годишният пилот се представи изключително добре в състезанията с туристически автомобили. През 2021 г. Енгстлер спечели ADAC TCR Германия. Влизането в DTM отваря нова глава в кариерата на състезателя и неговия семеен отбор.

Отборът на Liqui Moly Engstler Motorsport ще се състезава за първа година в DTM.

Бащата и собственик на отбора Франц Енгстлер, който е участвал в DTM от 1989 до 1994 г., очаква с нетърпение сезон 2023: „Изключително горд съм, че след 30 години името Енгстлер отново е в DTM – като отбор и пилот. Изключително съм щастлив за Лука, че с неговата упорита работа, дисциплина и амбиция той успя да стигне до една от най-престижните и най-предизвикателни състезателни серии в света.“

Енгстлер-младши ще стартира като част от отбора на баща си с Audi R8 LMS. „Убеден съм, че с нашия партньор Audi ще реализираме много надежден и успешен продукт“, подчертава Франц Енгстлер.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин