Лодка е най-новият хибрид на Toyota

0404
2017

Предстои тестване през следващите няколко години в Токио

От Toyota обявиха, че са разработили лодка хибрид, носеща името PONAM-28V. Компанията твърди, че това е първият и уникален по рода си модел в Япония. Той използва комбинация от двигател с вътрешно горене с 256 конски сили и електромотор с 48 конски сили и генерира 258 Нм. Лодката е снабдена с литиево-йонна батерия с капацитет от 11 кВтч. Някои от предимствата, които Toyota изтъква, са намаленият разход на гориво и ограничаването на вредните емисии, както и тихата работа на машината в електрически режим.

За да помогне с процеса на тестване, Toyota ще предостави хибридите, дълги 8,5 метра на правителството в Токио напълно беплатно. От своя страна пък то ще използва лодките за техническата поддръжка на съоръжения, както и за транспортиране на хора до различни обекти около Токийския залив по време на Олимиадата през 2020 г. Ще бъдат осигурени и разходки с новите хибриди. Това, което Toyota ще получи в замяна, са данни от тестванията и обратна връзка от страна на правителството за това как се представя лодката и как може да бъде подобрена.

Но все пак не се предвижда лодките да бъдат пуснати за лична употреба в скоро време. Тестването на Toyota PONAM-28V ще се проведе от юли 2018 до март 2021 г. А ако междувременно ви се прииска да поплавате, ще трябва да се задоволи с някоя от традиционните лодки на Toyota. А при по-солидно капитоловложение – защо не и с яхта на Lexus.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин