AUTO BILD България / Личното Shelby Mustang GT350H на Карол Шелби отива на търг

Личното Shelby Mustang GT350H на Карол Шелби отива на търг


3
ное.
2016

Новината около този красавец ни връща назад във времето в 1966 г., когато на бял свят излиза Shelby GT350H. Накратко това е поръчкова версия, родена между необичайното сътрудничество на Ford и компанията за рент-а-кар автомобили Hertz. Направена е специално за клиентите на Hertz, които имат възможност да я карат срещу 17 долара на ден и 17 цента за километър.

През 66-та Ford сглобява 1003 броя от Shelby GT350H, като по-малко от 80 от тях са с ръчна скоростна кутия. Сега, един от тези редки екземпляри ще бъде продаден на търг. Конкретно този е бил собственост на самият Карол Шелби.

Shelby GT350H

Масъл карът първоначално е регистриран на името на Карол Шелби и в действителност е бил негова собственост, преди да бъде предаден на подразделението на Hertz в Чикаго. Това Shelby е с оригиналния си V8 двигател с 310 к.с. и 446 Нм. Трансмисията е автомат с три степени, с която ускорението от 0-97 км/ч трае около 7 секунди. Или поне толкова е било, когато е бил нов Mustang-ът.

Shelby GT350H

Отвътре намираме черен кожен салон и трилъчев волан с дървен ринг, както и добре запазени измервателни уреди. Отвън, оригиналната черна боя със златисти ивици е освежена и напълно запазена. Джантите Magnum 500 също са си на мястото, но вече са с нови гуми Firestone Polyglas.

Shelby GT350H

 

В края на тази седмица това Shelby GT350H ще бъде продадено на търг в САЩ. Такива запазени екземпляри вървят от порядъка на 135 000 долара, но връзката с Карол Шелби задължително ще увеличи цената.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин