Лифтинг за C4 Picasso

Citroën C4 Picasso и Grand Picasso ще получат фейслифт. Освен нова „муцуна“ автомобилите ще имат и нов бензинов агрегат със 130 к.с., както и по-богато оборудване

1005
2016

Нова предница, нови цветове и по-богато оборудване: второто поколение на Citroën C4 Picasso е на пазара още от 2013 г., ето защо е крайно време за фейслифт. Французите дават на своя компактен ван не само фини козметични промени, но и по-усъвършенствана техника.

По предницата емблемата на марката е увеличена до страничните части, дневните светлини ще получат повече хром. Фаровете също са променени. С-образните хромирани лайстни около въздухозаборника и модифицираната предна престилка правят Picasso и по-дългия му „брат“ Grand Picasso да изглеждат по-широки. Отзад светлините са получили 3D-визия, отстрани на двойните стопове има повече хром. По желание клиентите могат да получат каросерията в два цвята, т.е. с контрастен покрив.

По-добри асистиращи системи и обновен интериор

Купувачите могат да избират четири варианта на интериора – той може да бъде по-спортен или по-елегантен. Дългият 4,44 м 5-местен вариант и неговият 4,60-метров „брат“ Grand Picasso имат обем на багажника 603, респ. 704 л. Новост е автоматичният заден капак, който се отваря и затваря посредством жест с крака. От Citroen са преработили и инфотейнмънт система – сега нейният 7-инчов тъчскрийн трябва да реагира по-бързо, тя изобразява 3D-навигация в реално време и може да бъде контролиран гласово, като е съвместима с Apple CarPlay и Android Auto. Асистенти за следене на умората, за разпознаване на пътни знаци, за аварийно автоматично спиране и за следене на лентата са на борда.

Нов двигател със 130 к.с. и автоматик

При двигателите французите предлагат гама от бензинови агрегати с мощност 110, 130 и 165 к.с., както и дизелови със 100, 120 и 150 „коня“. Новост е бензиновият мотор със 130 к.с., който е комбиниран с 6-степенна автоматична трансмисия и развива максимален въртящ момент 230 Нм. Разходът на този двигател е 5,1 литра, а максималната скорост е 201 км/ч. Фейслифтът ще бъде на пазара през 2016 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин