Лимитиран Centodieci за колекцията на Роналдо от модели на Bugatti

0508
2020

Звездата на Ювентус Торино Кристиано Роналдо скоро ще има ново бижу в гаража си: струващо почти десет милиона евро Bugatti Centodieci, един от десет произведени екземпляра

Той отново го направи! Кристиано Роналдо, страстен почитател на жените и скъпите автомобили, има нова играчка в гаража си, съобщават италианските медии. Става дума за струващо десет милиона евро Bugatti Centodieci. Слуховете за евентуалната покупка на Роналдо се появиха още през март 2020 г. Сега медиите съобщават, че благородният автомобил се оборудва съгласно претенциите на португалската футболна звезда и ще му бъде доставен в началото на 2021 г. Това не е единственият повод за радост за CR7: в края на юли 2020 той спечели с Ювентус Торино втора поредна шампионска титла в Италия.

Centodieci (от италиански 110), лимитиран на десет бройки специален модел представлява отдаване на почит към легендарното Bugatti  EB110, произвеждан в Италия през 90-те години. На базата на Chiron дизайнерският екип на Bugatti под ръководството на Ахим Аншайд е създал изцяло нова каросерия, умело комбинираща ретро и модерно. Присъстват елементи на дизайна на EB110, като например миниатюрната в сравнение с при Chiron метална решетка, както и петте овални отвора зад вратите – естествено интерпретирани по нов начин.

Специалният модел струва 9,5 милиона евро

Вместо V12-Quadturbo двигател като в EB110, Centodieci залага на познатия ни 8,0-литров W16, който с мощност 1600 к.с. притежава със 100 к.с. повече в сравнение с Chiron. Така Centodieci спринтира за 2,4 секунди до темпо 100 км/ч. Заради аеродинамиката максималната скорост е ограничена на 380 км/ч. Естествено такава мощност и такава ексклузивност имат своята цена: всеки Centodieci струва 9,5 милиона евро – над 3 пъти повече в сравнение с Bugatti Chiron.

Centodieci ще паркира в колекцията от модели на Bugatti на Роналдо

AUTO BILD попита през март Bugatti, без да очаква конкретен отговор на слуха за колата на CR7. Сега изглежда колекцията от скъпи автомобили на Роналдо ще бъде попълнена от Centodieci – едно истинско автомобилно бижу. Досега нападателят на Ювентус притежава освен голям брой скъпи спортни коли и разполагащ с 1200 к.с. Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, както и Bugatti Chiron с 1500 к.с. На подглавниците на автомобила стои логото CR7.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин