Лефтеров се включва в Audi TT Cup

18-годишната изгряваща звезда от GT4 ще бъде един от 20-те пилоти, участващи в престижния шампионат на марката от Инголщат


15
дек.
2015

Талантливият млад български пилот Павел Лефтеров догодина ще кара в шампионата Audi TT Cup. Лефтеров, който спечели 32 купи в дебютния си сезон в GT4 и Euro Series by Nova Race, бе избран от общо 400 кандидати за волана на ТТ.

През миналата година в шампионата на Audi са се включили пилоти от 14 националности, а средната им възраст е била едва 22,5 години. Всъщност 2016 г. е дебютна за сериите, които съпътстват шест старта от DTM. Подготвените за едномарковите надпревари автомобили тежат по 1125 кг и развиват 310 к.с., „изстискани“ от 2-литров турбодвигател. Подготовката на пилотите за TT Cup включва не само упражнения за майсторство при пилотирането, но и обща физическа подготовка, подготовка за работа с медиите, работа с психолози и др.

Преди да стартира сезона си в Audi TT Cup, на 15 януари българинът ще се включи в 24-часовото състезание в Дубай като част от отбора на Nova Race. Павел ще трябва да докаже своята физическа и психическа издръжливост зад волана на автомобил Ginetta.

audi

Още по темата

Card image cap
Димитър Илиев дава нов живот на „петицата” на Чубриков

25
май
2016

Съдбите на двама легендарни български състезатели се срещат в легендарна „бегачка” от 80-те години - Renault 5 Turbo от група В

Card image cap
Honda NSX-GT излиза на пистата с 590 к.с. и тегло под 1000 кг

4
ное.
2016

Този пистов болид ще участва в японските Super GT серии през Сезон 2017

Card image cap

В последния брой:

Архив >