Лефтеров се включва в Audi TT Cup

18-годишната изгряваща звезда от GT4 ще бъде един от 20-те пилоти, участващи в престижния шампионат на марката от Инголщат


15
дек.
2015

Талантливият млад български пилот Павел Лефтеров догодина ще кара в шампионата Audi TT Cup. Лефтеров, който спечели 32 купи в дебютния си сезон в GT4 и Euro Series by Nova Race, бе избран от общо 400 кандидати за волана на ТТ.

През миналата година в шампионата на Audi са се включили пилоти от 14 националности, а средната им възраст е била едва 22,5 години. Всъщност 2016 г. е дебютна за сериите, които съпътстват шест старта от DTM. Подготвените за едномарковите надпревари автомобили тежат по 1125 кг и развиват 310 к.с., „изстискани“ от 2-литров турбодвигател. Подготовката на пилотите за TT Cup включва не само упражнения за майсторство при пилотирането, но и обща физическа подготовка, подготовка за работа с медиите, работа с психолози и др.

Преди да стартира сезона си в Audi TT Cup, на 15 януари българинът ще се включи в 24-часовото състезание в Дубай като част от отбора на Nova Race. Павел ще трябва да докаже своята физическа и психическа издръжливост зад волана на автомобил Ginetta.

audi

Още по темата

Card image cap
Розберг се завръща във F1 като пилот на Ferrari?

12
юни
2017

Спортният шеф на Mercedes Тото Волф вярва, че още през 2018 г. Нико Розберг отново ще кара във Формула 1! Робърт Кубица също мисли за подоновяване на кариерата си

Card image cap

В последния брой:

Архив >