Лефтеров се включва в Audi TT Cup

18-годишната изгряваща звезда от GT4 ще бъде един от 20-те пилоти, участващи в престижния шампионат на марката от Инголщат

1512
2015

Талантливият млад български пилот Павел Лефтеров догодина ще кара в шампионата Audi TT Cup. Лефтеров, който спечели 32 купи в дебютния си сезон в GT4 и Euro Series by Nova Race, бе избран от общо 400 кандидати за волана на ТТ.

През миналата година в шампионата на Audi са се включили пилоти от 14 националности, а средната им възраст е била едва 22,5 години. Всъщност 2016 г. е дебютна за сериите, които съпътстват шест старта от DTM. Подготвените за едномарковите надпревари автомобили тежат по 1125 кг и развиват 310 к.с., „изстискани“ от 2-литров турбодвигател. Подготовката на пилотите за TT Cup включва не само упражнения за майсторство при пилотирането, но и обща физическа подготовка, подготовка за работа с медиите, работа с психолози и др.

Преди да стартира сезона си в Audi TT Cup, на 15 януари българинът ще се включи в 24-часовото състезание в Дубай като част от отбора на Nova Race. Павел ще трябва да докаже своята физическа и психическа издръжливост зад волана на автомобил Ginetta.

audi

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин