Лефтеров в официален отбор на BMW за GT4

0404
2018

Началото на сезон 2018 в автомобилния спорт вече е факт, а за младата ни надежда Павел Лефтеров то беше много успешно.  През февруари тази година той взе участие в най-бързия едномарков шампионат – Lamborghini Super Trofeo по покана на германския отбор Leipert Motorsport. Състезанието се проведе на пистата Dubai Autodrome, а българинът сподели седалката с миналогодишния си съотборник Джон-Луи Джаспър в клас PRO-AM. Лефтеров не беше управлявал подобен автомобил до момента, което усложни задачата му. Въпреки това той успя да запише две трети места още в дебютния си старт.

Тази година родният пилот отново ще участва в Европейските серии GT4, като подписа първия професинален договор в кариерата си. Успешното сътрудничество с германския отбор RN Vision STS ще продължи и този сезон. RN Vision STS бе избран за официален отбор на BMW и ще представлява марката в Европейския шампионат с три автомобила. Лефтеров ще дели кокпита с португалеца Мигел Кристовао, като заедно ще се състезават в клас PRO-AM.

Европейските серии GT4 набират все по-широка популярност. Тази година в шампионата ще участват рекорден брой отбори. За първия кръг са записани 47 автомобила, а с тях ще се състезават 94 пилоти. В битката за победата в този сезон се включват и големи производители Mercedes и Audi, които ще трябва да мерят сили с Porsche, Aston Martin, BMW, Chevrolet, McLaren, KTM и Ginetta.

Целта на Павел Лефтеров тази година е подиум в крайното класиране и удължаване на професионалния си договор. Той смята, че това е само първата стъпка към професионалния спорт и се надява да получи и други предложения за участие в паралелен шампионат. Първият кръг от шампионата ще се състои на 7 и 8  април в Белгия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин