Лефтеров би Микелсен!

Audi Sport TT Cup стартира като съпътстващ шампионат на DTM в своя втори сезон. И двете състезания от едномарковите серии бяха спечелени от 16-годишния южноафриканец Ван дер Линде, а нашата надежда Павел Лефтеров катастрофира, но и би пилота от WRC Андреас Микелсен

0905
2016

През изминалия уикенд на „Хокенхайм” беше даден стартът на шампионата Audi Sport TT Cup 2016. Шелдън ван дер Линде (ЮАР) триумфира и в двете състезания, откриващи сезона. Така новакът в едномарковите серии на Audi се изкачи на върха във временното класиране по точки. За съжаление друг новак – българският талант Павел Лефтеров, не успя да демонстрира напълно прекрасните си възможности, след като катастрофира в съботния ден при опит за атака. За неделното състезание обаче колата му беше ремонтирана и нашето момче завърши на 16-а позиция, оставяйки зад гърба си заводския пилот на Volkswagen Андреас Микелсен (Норвегия), който беше гост-състезател за пистовата надпревара.

Гост-пилотите Андреас Микелсен и Скот Спийд

Гост-пилотите Андреас Микелсен и Скот Спийд

На „Хокенхайм” феновете на моторспорта се наслаждаваха на хубаво време с атрактивни борби и зрелищни маневри за изпреварване. На края на уикенда южноафриканецът доказа превъзходството си. „Шелдън ван дер Линде демонстрира, че има талант”, каза Филип Монделаерс, мениджър на проекта Audi Sport TT Cup. Новаците в едномарковия шампионат на „четирите пръстена” диктуваха правилата в неделя. Зад Ван дер Линде се нареди Никлас Нилсен (Дания), който също дебютира в сериите. Кристоф Хофбауер (Германия) се качи на най-ниското стъпало на подиума.

И тази година в Audi Sport TT Cup бяха поканени звездни пилоти. Освен аса от Световния рали шампионат Андреас Микелсен, в надпреварите се включи и бившият състезател от Формула 1 Скот Спийд (САЩ), който завърши съответно на седма и на единадесета позиция.

В класирането за шампионата Ван дер Линде е на върха с 50 точки след първия от общо седем състезателни уикенда, с актив от 15 пред втория – Денис Маршал (Германия). Третото място си поделят Хофбауер и Йоонас Лапалайен (и двамата с по 34). Засега Лефтеров има само 5 точки, с които се нарежда на предпоследната 15-а позиция. Второто състезание от Audi Sport TT Cup ще бъде на 26-28 май в рамките на „24 часа на Нюрбургринг”.

pavel

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин