„Лекарят в планината“ обича своя стар Benz


10
ян.
2019

Като „Лекар в планината“ австрийският актьор Ханс Зигл лекува хора и разбива женски сърца. Във всички серии с него участва и легендарният му зелен Mercedes 200!

В сериала „Лекар в планината“ Ханс Зигл се грижи за здравето на пациентите си, но също и за доброто състояние на своя стар Benz: сърцето на Зигл бие за този Mercedes Benz 200 (W 123), произведен през 1979 г. Зеленият Mercedes с 94 к.с. е сред най-важните реквизити на телевизионния сериал, познат и на българските зрители.  Сериите вървят от 2008 г., а действието се развива в австрийския Елмау. Benz-ът е перфектното возило за доктор Мартин Грубер.

Екипът на продуцентите купува преди 12 години този Benz за 4000 евро от възрастен господин, който живее близо до Гармиш Партенкирхен. По онова време пробегът му е 80 000 километра, а сега километражът показва 105 467 км. Зигл се радва особено много на автомобила, тъй като на възраст 21 години такъв 123 е вторият му автомобил. „Никога не ме е оставял на пътя“, казва 49-годишният актьор с гордост. „Сменял съм само спирачките и съединителя.“ Зигл е очарован от автомобила и се радва особено на дигиталния часовник в купето. „Влизам вътре, медитирам за две минути и съм готов за снимки“, казва Зигл. Екипът на сериала също се отнася с любов към автомобила  – реквизиторката му е намерила дори шапчица за звездата, за да „не мръзне зимата в студа“.

Mercedes 200 е известен почти, колкото и „Лекар в планината“ и дори има дубльор във филма. Последният се използва в опасни сцени, като например серията, в която 123 е затрупан от лавина. Ханс Зигл не е карал досега „дубльора“. Почитател на филма е подарил на доктор Грубер количка в мащаб 1:18, с оригинален регистрационен номер от Куфщайн. Моделчето веднага е влязло във филма. Самият Зигл възнамерява да запази своя 123 от филма – някога, когато сериалът свърши.

Още по темата

Card image cap
Фолксвагенград

7
авг.
2017

За хората, автомобилите и всичко, което ги свързва. Девизът на увеселителния парк, който ежедневно продава коли

Card image cap
Когато комбинираш Suzuki Hayabusa със Swift!

5
юни
2017

Имплантирането на задвижване от супербайк в малък автомобил е една от най-смелите технически комбинации от откриването на мотоциклета до днес. Ние покарахме странното МПС

Card image cap
Легендата Audi RS2 Avant: с гени на Porsche

18
юни
2017

С Avant RS 2 Audi направи първата стъпка в сегмента на бързите комбита – и така „послушният” семеен превозвач мутира в мощен спортист

Card image cap

В последния брой:

Архив >