„Лекарят в планината“ обича своя стар Benz


10
ян.
2019

Като „Лекар в планината“ австрийският актьор Ханс Зигл лекува хора и разбива женски сърца. Във всички серии с него участва и легендарният му зелен Mercedes 200!

В сериала „Лекар в планината“ Ханс Зигл се грижи за здравето на пациентите си, но също и за доброто състояние на своя стар Benz: сърцето на Зигл бие за този Mercedes Benz 200 (W 123), произведен през 1979 г. Зеленият Mercedes с 94 к.с. е сред най-важните реквизити на телевизионния сериал, познат и на българските зрители.  Сериите вървят от 2008 г., а действието се развива в австрийския Елмау. Benz-ът е перфектното возило за доктор Мартин Грубер.

Екипът на продуцентите купува преди 12 години този Benz за 4000 евро от възрастен господин, който живее близо до Гармиш Партенкирхен. По онова време пробегът му е 80 000 километра, а сега километражът показва 105 467 км. Зигл се радва особено много на автомобила, тъй като на възраст 21 години такъв 123 е вторият му автомобил. „Никога не ме е оставял на пътя“, казва 49-годишният актьор с гордост. „Сменял съм само спирачките и съединителя.“ Зигл е очарован от автомобила и се радва особено на дигиталния часовник в купето. „Влизам вътре, медитирам за две минути и съм готов за снимки“, казва Зигл. Екипът на сериала също се отнася с любов към автомобила  – реквизиторката му е намерила дори шапчица за звездата, за да „не мръзне зимата в студа“.

Mercedes 200 е известен почти, колкото и „Лекар в планината“ и дори има дубльор във филма. Последният се използва в опасни сцени, като например серията, в която 123 е затрупан от лавина. Ханс Зигл не е карал досега „дубльора“. Почитател на филма е подарил на доктор Грубер количка в мащаб 1:18, с оригинален регистрационен номер от Куфщайн. Моделчето веднага е влязло във филма. Самият Зигл възнамерява да запази своя 123 от филма – някога, когато сериалът свърши.

Още по темата

Card image cap
Най-страхотните олдтаймери от аукциона в Париж: Ferrari 250 GT Cabriolet

26
февр.
2018

Във френската столица на 9-ти февруари бе проведен търг - Artcurial продаде редица класически автомобили по време на изложението Rétromobile 2018

Card image cap
Искаме тези коли в Европа – Chevrolet Colorado

20
февр.
2018

В Щатите има много автомобили, които не се предлагат от производителите в Европа.

Card image cap

В последния брой:

Архив >