Легенди на Renault може би ще се завърнат като електромобили


13
ян.
2021

За да повиши продажбите, Renault очевидно планира нова стратегия. Като част от този план като електромобили могат да се завърнат известни имена като R4 и R5!

Renault обявиха през 2020 г., че до 2023 г. възнамеряват да спестят два милиарда евро.  Това разбира се включва преструктуриране на моделната гама. Промените може би ще зарадват особено някои фенове на марката, тъй като изглежда, че ще се завърнат две известни имена от историята на Renault – R4 и R5!

Renault 4 бе носител на иновации, но същевременно и евтин и изключително практичен. Между 1961 и 1986 в две поколения са произведени над осем милиона R4. На подобен успех се радва и компактният му събрат R5, Така, че връщането в моделната гама на тези имена може да се окаже успешен ход. Още повече, че моделите с електрическо задвижване понижават вредните емисии на цялата флотилия. Като база за новите стари модели може да послужи новата електрическа платформа CMF-EV. Спортната марка на Renault Alpine в бъдеще също ще залага усилено на електрическо задвижване. Същевременно на лошо продаващите се модели на марката ще бъде „дръпнат шалтера“. Така в недалечно бъдеще Espace може да стане история. Засега от Renault не са потвърдили тези слухове. Дали и кога евентуално ще се появят като електромобили R4 и R5 засега не е ясно. Най-късно на 14-ти януари обаче ще има повече яснота. Тогава новият  CEO Лука де Мео ще представи новата си пазарна стратегия.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин