Легендата Кен Блок загина при инцидент с моторна шейна

0301
2023

55-годишният американски рали състезател Кен Блок загуби живота си при катастрофа с моторна шейна в щата Юта. Новината бе обявена официално от представители на неговия отбор Hoonigan Racing Division късно снощи.

„С дълбоки съболезнования може да потвърдим, че Кен Блок почина след инцидент с моторна шейна днес. Кен бе визионер, пионер и икона. Но преди всичко той беше баща и съпруг. Ще ни липсва изключително много“, гласи съобщението, разпространено в социалните мрежи.

По-късно полицията на окръг Уосач в САЩ, поела разследването на инцидента, също излезе официално изявление:

„На 2 януари 2023 около 14 часа в центъра са спешни повиквания на окръг Уосач е получено обаждане за инцидент с моторна шейна в околностите на Мил Холоу. Спасителен екип заедно с представители на правоохранителните органи от полицията на окръг Уосач са се отзовали на сигнала. Пилотът Кенет Блок, мъж на възраст 55 години от Парк сити Юта, е управлявал моторна шейна по стръмен склон. Превозното средство се е преобърнало и затиснало Блок. Той е починал на място заради тежки травми.“

Кен Блок, който е съосновател на марката за обувки DC Shoes, стартира своята рали кариера през 2005 година в националния рали шампионат на САЩ. В рамките на две години той успява да запише няколко старта и в световния рали шампионат. През 2010 подписва договор с Ford и създава Monster World Rally Team. По-късно се включва активно в рали крос надпревари по целия свят в рамките на Global Rallycross Championship и World Rally Championship.

Кен Блок обаче ще остане в сърцата на феновете най-вече със своите духовити видеа от сериите Gymkhana, в които той и екипът му демонстрираха изключително сложни каскади, спиращи дъха на хората с бензин в кръвта. Наскоро Блок сключи договор с Audi и създаде първото Gymkhana видео с участието на електромобил. Блок оставя жена и три деца.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин