Легендарното Mini на Мистър Бийн – обратно в 70-те години

3008
2022

Един от най-атрактивните експонат на BMW Group Classic – Mini Mark III, е забележително не само със своя ярък цвят „Citron“, но и с колоритната си телевизионна история. Това е един от класическите автомобили Mini, управлявани от британския актьор и автомобилен фен Роуън Аткинсон, в ролята на Мистър Бийн в едноименната британската комедия.

Автомобилът Mini, участвал в телевизионната поредица е произведен през 1974 г., но става известен едва през 90-те години като главен герой в телевизионната поредица. В общо 14 епизода от сериала, заснети между 1989 и 1995 г., в която главна роля играе Аткинсън включват комични приключения и ситуации близки до инцидент зад волана на неговото отличително цитрусово Mini с черен преден капак.

Автомобилът, който е един от малкото оцелели след екранните лудории, се задвижва от 4-цилиндров, 1,0-литров двигател с мощност от само 27 кВт или 34 конски сили. В периода на своята ТВ кариера той има още подвижен волан и катинар, които са от жизненоважно значение за Мистър Бийн, гаранция, че той никога няма да бъде разделен от любимия си приятел на четири колела.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин