Легендарни модели на Mercedes: Mercedes 240 D

0808
2017

Mercedes 240 D: дизеловите модели от среден клас на Mercedes от 70-те години са символ на вечен живот повече от всички останали автомобили на марката. Карането им е синоним на спокойствие.

Благодарение на превъзходното си дълготрайно качество 123 се забелязваха често по пътищата чак до преди няколко години. Едва ли има по-пригодени за ежедневието олдтаймери. Ако не харесвате дизелови двигатели или ви е необходима по-голяма мощност, можете да откриете добра и икономична алтернатива в лицето на разполагащия със 136 к.с. бензинов вариант 230 E. Много от моделите 123 са с астрономически пробези…

… които не могат да бъдат документирани заради сменените или манипулирани километражи. Следите могат да се открият по счупените пружини в седалките, по виещите задни диференциали или по луфта във волана. Между другото половин милион километров пробег не е никакъв проблем за този Benz. естествено необходимо е да полагате добра грижа за автомобила, както и да консервирате каросерията срещу ръжда.

Доплащащият се цвят алое-зелен съвпада с вкуса на 70-те години. 123 е част от уличната действителност цяла вечност. Днес в Германия моделът е вторият най-предпочитан олдтаймер.

Изчистен кокпит без излишни неща. Пуризмът подхожда на този Mercedes, а доплащащото се по онова време сервоуправление е част от оборудването въпреки огромния волан.

Мудно превключваща и уютна 4-степенна автоматична трансмисия, струваща в онези години 2045,30 германски марки.

Легендарният бутон за освобождаване на педала на ръчната спирачка се използва за последно във W 123.

На практика неразрушимият двигател OM 616.

Тасове от хромиран метал в цвета на автомобила.

Металното лостче за отваряне на шибедаха е олицетворение на качеството. Това важи и за…

… меко тапицираните седалки.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин