Легендарният Transalp се завръща в гамата на Honda

1011
2022

Главната премиера на най-големия мотоциклетен производител в света е завръщането на емоционалното име Transalp под формата на XL750 Transalp. Наследил духа на своя знаменит предшественик, XL750 Transalp ще се чувства у дома си навсякъде – в градския трафик в час пик, по дълъг туристически маршрут, както и на черен път към поредния алпийски проход.

Тези всестранни таланати са извлечени от напълно новия 755-кубиков редови 2-цилиндров двигател на Honda, съчетал значителна мощност и висок въртящ момент в диапазона от ниски до средни обороти, плюс ангажиращи характер и звук. Максималната мощност от 67,5 кВт е достижима при 9500 об/мин, а максималният въртящ момент от 75 Нм е наличен при 7250 об/мин.
Електронни асистенти, функциониращи чрез Throttle By Wire, позволяват на моториста да избира между 5 режима на каране, за да ползва предпочитаната от него комбинация от мощност, моторна спирачка и управление на въртящия момент.

Новият двигател е поставен в лека стоманена рама, за да предложи лесно и вдъхващо доверие управление във всяка ситуация. За гъвкаво представяне на пътя и поглъщане на неравности извън пътя Transalp е оборудван с вилки Showa 43 мм SFF-CATM USD и заден амортисьор, работещ чрез Pro-Link. 21-инчово предно колело и 18-инчово задно осигуряват гъвкавост както на пътя, така и извън него.

Богатият списък със оборудване на Transalp е оглавен от 5-инчов TFT цветен дисплей, който предоставя цялата важна информация и позволява управление на всички системи. Свързването е достъпно както за устройства с Android, така и за iOS чрез системата за гласово управление на Honda Smartphone.

Всички светлини са LED. Мигачите се изключват автоматично и имат технология за сигнализиране при аварийно спиране. Конструкцията на Transalp е разработена в центъра за научноизследователска и развойна дейност на Honda в Рим. Обтекателят и екранът са проектирани така, че да осигурят оптимална защита от вятър. Цялостната визия е елегантна, семпла и изчистена. Transalp ще се предлага в три цвята: Matt Iridium Grey Metallic, Matt Ballistic Black Metallic и модерна интерпретация на класическия Ross White Tricolour.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин