Легендарен T1-Bulli празнува своя 70-ти рожден ден

0708
2020

Тя е истинско съкровище. Малко поостарял, но в добра форма. Навсякъде, където се появи „Софи“, тя е бива заобиколена от фотографи като подобава на истинска звезда.

Поздравления, T1: най-старият регистриран Bulli на света празнува своя 70-ти рожден ден в музея!

Гълъбовосиният микробус (номер на рама 20-2880) е слязъл от конвейера в завода на VW във Волфсбург. Мощност от 25 к.с., максимална скорост 80 км/ч. Доставен е в Хилдесхайм, като в продължение на 23 години върши своята работа като автомобил за изпълнение на доставки във фабрика за производство на шапки.

След това Bulli се намира частни колекции в продължение на 19 години. През 1992 г. датчанинът Тони Ларсен го купува. За него това е любов от пръв поглед. Ларсен кръщава Bulli „Софи“. Изминава 20 000 километра със „Софи“ през цяла Европа. През 2014 г. след доста обстойна и широкообхватна реставрация датчанинът решава да предаде своето бижу в добри ръце – в случая перфектният купувач се оказва колекцията от олдтаймери на VW Nutzfahrzeuge.

По онова време Тони казва: „Знам, че тя ще се чувства най-добре у дома!“ Сега „Софи“ се отправя в музея на Bulli в Лимер.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин