„Лачена“ Vectra A на 50 000 км за 5000 лв.


3
сеп.
2019

Първите екземпляри на Opel Vectra вече са достатъчно възрастни за „историческа“ регистрация в Германия: през 1988 г. Vectra A замени Ascona. Моделът със сдържан дизайн си спечелва славата на безпроблемен и надежден. Той не е много атрактивен отвън, но разчита на добра техника и прилично оборудване. Клиентите могат да го поръчат като седан с четири врати и като хечбек с пет. 2,5 млн. продадени екземпляра за 7,5 години вдъхват свежи сили на Opel и изстрелват марката със светкавицата на върха в сектора на служебните автомобили. А сега моделът лека-полека започва да спечелва все повече почитатели на йънгтаймери.

Безупречен автомобил от 1994

Единствено ръждата „спъва“ преди всичко ранните представители на модела и вреди на иначе добрия му имидж. Има обаче и автомобили без корозия, както доказва Opel Vectra A 1.8 CDX от 1994 – набор, за който „кафявата чума“ не е толкова характерна. Екземплярът се продава в германската автокъща Rathenower Mobile. За своите 27 години отвън йънгтаймерът изглежда безупречно. Колата е получила наскоро сертификат от TÜV, което доказва доброто състояние на техниката й. Съгласно данните в обявите автомобилът е обслужен и от първа ръка с пробег едва 50 000 км и се продава за 2590 евро.

В кокпита цари типичната за 90-те години атмосфера

1,8-литровият двигател с 90 к.с. осигурява спокойно придвижване, но няма да задоволи нечии „рейсърски“ амбиции. Оборудването включва 5-степенна трансмисия, серво на волана, електрически огледала и електрически стъкла отпред, централно заключване, алуминиеви джанти, фарове за мъгла, шибедах и радио. За сигурността се грижат предни въздушни възглавници, имобилайзер и ABS.

Още обяви за Vectra A

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >