КIA СТАРТИРА ПРОИЗВОДСТВОТО НА SORENTO ХИБРИД


9
юли
2020

КИА стартира производството на новия Sorento хибрид, първата електрифицирана версия на емблематичния SUV представител на КИА. Четвърто поколение Sorento ще се конструира в завода на марката в Корея, като хибридната, бензинова и дизелова версии ще се сглобяват на една и съща производствена линия в Hwasung.

Първите хибридни модели са предназначени за европейския пазар, като скоро се очаква да стартира и производството за Северна Америка в завода на марката в Джорджия. По време на жизнения си цикъл трето поколение Sorento е горд носител на редица награди за качество. Новият модел е конструиран според най-високите инженерни норми и стандарти за качество.

Почти 20г. Sorento е един от значимите модели в производствената гама на марката КИА – над 3 млн. са реализирани на международните пазари от появата му през 2002г. Продажбите за Европа ще стартират от октомври тази година, а от края на 2020г. Sorento ще се предлага и във версия плъгин хибрид.

Новият Sorento хибрид

Sorento е първият модел на КИА, който е конструиран на SUV платформа от ново поколение. Структурата на платформата позволява интеграцията на новия патентован Smartstream турбо хибриден двигател. Новият 1.6л T-GDi двигател включва 44.2 kW електрически мотор и 1.49 kWh литиево-йонна полимерна батерия. Комбинираната максимална мощност от 230 к.с. и въртящ момент от 350 Nm предоставят ниско ниво на вредни емисии и висока ефективност на новия електрифициран задвижващ агрегат. Интелигентното конфигуриране на новата платформа означава, че батерията е разположена под седалките на пасажерите без да отнема от кабинното пространство или от това на багажното отделение.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >