Култовото предаване „Top Gear“ пред спиране?


1
юни
2018

Лоши новини за почитателите на британското автомобилно предаване „Top Gear“: водещият Мат Ле Блан ще напусне легендарното телевизионно шоу. Следващият сезон ще бъде неговият последен

Възможно ли е това да е краят на „Top Gear“? Водещият Мат Ле Блан напуска след двегодишен период култовото английско предаване. Както съобщиха от BBC, следващият сезон ще бъде последен за Ле Блан. Бившата звезда от сериала „Приятели“ водеше легендарното автомобилно предаване  от 2016 г., за последно заедно с Рори Рийд и Крис Харис. Като причина за напускането Ле Блан изтъква многото пътувания и малкото време, което му остава за семейството и приятелите.  Новината за напускането няма да се хареса нито на почитателите на „Top Gear“, нито на създателите на шоуто.

Тестовата отсечка на предаването – бившето военно летище Dunsfold Aerodrome в Съри (Англия) – също няма да бъде част от шоуто. Цялото летище ще бъде превърнато в жилищен комплекс с 1800 къщи. Това също е удар по феновете на „Top Gear“ – през 2001 г. летището бе преобразувано в състезателна писта и бе част от автомобилното предаване. Това е краят на една ера.

След като легендарното трио от водещи Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей напусна предаването, негов водещ стана Крис Евънс. Бившият радио-водещ се провали с гръм и трясък и след само един сезон бе сменен от Мат Ле Блан, Р Рийд и Крис Харис. На тримата помагат автомобилната състезателка Сабине Шмиц и бившият шеф на тим от Формула 1 Еди Джордън.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >