Крис Харис продава най-добре завиващото Camaro

0409
2019

Британската автокъща Collection Cars предлага много специален автомобил – черния Chevrolet Camaro Z/28 на водещия от Top Gear Крис Харис. Автомобилът е произведен през 2015 г. и в обявата е упоменато, че е перфектно поддържан и едва на 13 000 км. Цената е 34 000 паунда (ок. 75 000 лв.).

Z/28 е познато като модификацията на Camaro, която се справя най-добре със завоите. Под предния капак работи чудовищен V8 с работен обем 7 л и могъщите 512 к.с. – същият агрегат като при Corvette Z06. Chevrolet e разработил този LS7 съвместно с Corvette Racing и му е дал блок и цилиндрови глави от алуминий. „Острият“ централен разпределителен вал „разтърсва“ автомобила при работа на празен ход. Максималният въртящ момент е 652 Нм. При въвеждането си на пазара Z/28 успя да „завърти“ обиколка на Нюрбургринг за 7:37, 47 мин. Доброто пътно поведение на машината се дължи на керамични спирачки, дебели 305 мм гуми и блокаж на диференциала за задната ос.

Може би, най-важното нещо за потенциални купувачи от Европа е левият волан. Защото актуалната генерация на Camaro e първата в историята, предлага и с десен. В обявата се споменава, че покупката на автомобила ще бъде завършена със среща със самия Крис Харис, а самото предаване на колата ще стане на известна писта във Великобритания, чието име не се споменава.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин