Кристиан Мюние е новият президент на INFINITI


9
ян.
2019

Кристиан Мюние е новият президент на INFINITI Motor Co. Ltd. и председател на съвета на директорите на INFINITI. Той ще отговаря за управлението и бизнес развитието на INFINITI в световен мащаб. На предишната си позиция като вицепрезидент в компанията Мюние отговаряше за маркетинга и търговските процеси на INFINITI, като управляваше глобалната стратегия и маркетинговите активности на бранда.

През последните години Мюние ръководеше ключови проекти в САЩ и Канада като старши вицепрезидент по продажбите на Nissan, отговарял е за маркетинга и бизнес операциите в Nissan Северна Америка, както и е бил президент на Nissan Канада. Опитът му включва управление на продажбите, маркетинговата комуникация, управление на марката и моделната гама, резервни части и услуги, планиране и налагане на продукти, управление на проекти при лекотоварните автомобили и камиони, проекти, свързани с подобряване качеството на обслужването на клиенти, развитие на дилърска мрежа. Под негово ръководство като президент на Nissan Канада той развива компанията до рекордно голям обем и пазарен дял чрез ефективни маркетингови програми и укрепване на дилърската мрежа. Мюние започва своята кариера в Nissan през 2002 г. в Nissan Europe.

„Кристиан Мюние е най-добрият професионалист, който може да продължи успеха и да донесе нови рекордни резултати за компанията, в допълнение на това, че има и приемственост между досегашната му глобална ръководна позиция, на която той отговаряше за маркетинга и продажбите в INFINITI. Късметлии сме да го приветстваме на новата му позиция“, заяви Хирото Сайкава, CEO и президент на Nissan.

Мюние заменя на тази позиция Роланд Крюгер, който ръководеше компанията от 2015 г. Крюгер е решил да напусне компанията, за да се занимава с нови предизвикателства. Той изигра ключова роля в развитието и напредъка на марката INFINITI в премиум сегмента в цял свят.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >