„Крилат“ GT-R с 1600 к.с.


7
май
2019

Този Nissan GT-R е повече от екстремен: състезателен екип е превърнал суперспортния автомобил в крилато чудовище. Визията и мощността на автомобила са впечатляващи!

Този Nissan GT-R е направо неузнаваем: огромни спойлери „красят“ предницата и задницата на суперспортиста, който е тунингован от южноафриканската фирма Franco Scribante Racing за състезанието Jaguar Simola Hillclimb в Южна Африка. Екипът се е фокусирал почти изцяло върху аеродинамиката и максималното ускорение. Допълнително към спойлерите, които изглеждат като гигантски крила, внушителен дифузьор гарантира оптимална позиция на пътя.  С цел пестене на гориво всички части на каросерията са направени от карбон. Иначе черният състезателен автомобил има няколко цветни елемента в оранжево и сиво. Това са цветовете на отбора на Scribante Racing.

Освен по бруталната външност, тунинг-специалистите са поработили и по мощността на GT-R. Двигателят на Hillclimb-бегачката може да разполага с 2200 к.с., но за състезанието тази мощност е намалена. Увеличението на мощността става посредством два уреда за управление, които дозират максималния въртящ момент с цел оптимално сцепление. Подсиленият със стомана кокпит на чудовищния GT-R е целесъобразно обзаведен: шофьорска седалка, състезателен волан, както и голям брой бутони. В центъра свети централно разположеният стартов бутон, познат ни и от серийните модели на Nissan. Отборът на Scribante Racing е получил автомобила през април, а след три седмици здрава работа колата е участвала в началото на май в Simola Hillclimb 2019. При това с успех: GT-R печели победата в своя клас, като по време на квалификациите дори е поставил неофициален рекорд за отсечката.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >