/ Криза: в този украински Cayenne от 2004 работи 1.9 TDI!

Криза: в този украински Cayenne от 2004 работи 1.9 TDI!

Ако мощността и високите скорости не са важни за вас, този Cayenne S от 2004 г. може да ви допадне. Да, първото и второто поколение на модела се предлагаха с дизелов V6 – но автомобилът от снимките разчита на 1.9 TDI от Volkswagen!

Наскоро автомобилът беше пуснат за продажба в Украйна. Става въпрос за SUV, който на снимките изглежда в добро състояние, с оригинални джанти и някои подобрения като 10-инчова инфотейнмънт система с операционна система Android. Скромният като обем за размерите на автомобила задвижващ агрегат с директно впръскване е комбиниран с 6-степенна ръчна скоростна кутия от Volkswagen Touareg 2.5 TDI.

ОЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА PORSCHE CAYENNE

Според описанието в обявата трансформацията на Cayenne-a с употреба на редица едросерийни компоненти от Волфсбург била направена с много любов. 1,9-литровият дизел генерира 150 к.с. – т.е. вероятно става въпрос за машина от VW Golf, Bora/Jetta или Sharan от периода 2000-2007 г. Хубавото е, че заводското 4х4-задвижване с блокаж на диференциала функционирало безупречно.

Но каква е причината за трансплантацията на „новото сърце“? Много проста – сега автомобилът харчи много по-малко. Докато със заводския V8 SUV-ът е консумирал средно по 20 л на 100 км, както и солидно количество масло, сега с 4-цилиндровия мотор Porsche се задоволява минимум с двойно по-малко.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин