Краштест на карбоновото Volvo (Polestar) – ВИДЕО


4
ное.
2018

Сигурността при ПТП е аспектът, с който човек свързва Volvo. Компанията вече има в портфолиото си карбонов модел – представителят на подбранда Polestar 1. Краштестът на тази машина буди огромен интерес, тъй като тя е направена от изцяло нов за шведите материал, който реагира на удар по коренно различен начин в сравнение със стоманата. Вместо да се огъват в буферните зони, въглеродните влакна отвеждат енергията чрез напукване и разбиване – както сме виждали от катастрофите във Формула 1. Обикновено там малки парченца карбон се разхвърчават на всички посоки около мястото на инцидента, а болидите са се доказали като изключително безопасни за пилотите.

Тестът на Polestar 1 е направен със скорост 56 км/ч срещу неподвижно препятствие. От Polestar разкриват, че основната част от енергията се е разпределила в крашструктурата на автомобила, а останалата – по карбоновите панели на каросерията и структурата на колата. Самата каросерия остава здрава и не показва никакви признаци на изкривяване след инцидента, казват шведите. Изводът на Volvo: карбонът е достатъчно сигурен. Затова от Polestar не се притесняват да използват за новия модел материал, различен от стоманата и алуминия.

Още по темата

Card image cap
Parking Pilot и Remote Parking Pilot на Mercedes

29
мар.
2016

... или как да паркираме дистанционно ...

Card image cap
Паника със Солберг (ВИДЕО)

26
ян.
2016

В ролята на пенсионер със забавени реакции зад волана световният рали шампион Петер Солберг подлудява нищо неподозиращ механик на Mercedes. Вижте клипа с шоуто!

Card image cap

В последния брой:

Архив >