Новини » Край с каруците по софийските улици

Край с каруците по софийските улици

1412
2021

От 1 януари е възможно да се забранят каруците из софийските улици. Това обаче ще се случи, ако депутатите приемат промени в Закона за движението по пътищата, а общинските съветници променят наредби. В момента в Столичната община работна група обсъжда как точно да бъдат регламентирани промените.

Един от искащите забрана на конете в столицата, общинския съветник Симеон Славчев заяви, че по темата има консенсус между всички политически сили. Славчев заяви, че общинарите работят съвместно с депутатите и напълно реалистично от догодина да се забрани движението на каруците. „Всички районни кметове са на мнение, че трябва да се спрат каруците“, обясни Славчев и допълни, че това ще бъде в контекста на нещата за предстоящото председателство на страната на Съвет на Европейския съюз. В работната група обсъждат освен парична глоба, да се конфискуват и конете при неспазване на забраната. „В сега съществуваща наредба се иззема само каруцата.

Знаем много добре, че тя може да бъде скована с подръчни материали за 15 минути, а животното, което я тегли, е ценното“, обясни Славчев. Той заяви, че конете, които бъдат отнети, се предвижда да се ползват в програма за лечение на деца аутисти.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ