Край с дизелите при Bentley

1010
2018

Само след година Bentley се разделя с дизелите – поне за Европа. Търсенето за Bentayga-та с двигател, работещ на принципа на самовъзпламеняването, било твърде малко, съобщава Handelsblatt. Британците обаче очаква повече реализации. Bentley рекламираше луксозния дизелов SUV като най-икономичния си модел на всички времена и с него искаше да започва „дизелова ера“. Bentley обосновава ниското търсене с „променящите се политическо-правни условия в Европа.“

От VW, компанията собственик на Bentley, не са очаровани от решението. „Ако дизелът отпадне година след старта на продажбите, усилията за лансирането му можеха да бъдат спестени“, коментират от Волфсбург. 8-цилиндровият дизел с работен обем 4 л и 435 к.с. идва от Audi. В Инголщат монтират същия двигател в SQ7. Всъщност Bentley няма да „задраска“ напълно икономичната Bentayga. На 13 други пазара дизелът ще бъде достъпен – например в Русия, Сингапур и Австралия.

С политиката си Bentley поема в същата посока като Porsche. През септември 2018 от Цуфенхаузен обявиха, че се отказват от двигателите, работещи на принципа на самовъзпламеняването.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин