Край на чакането на бензиностанцията: Jaguar и Shell пускат система за плащане от автомобила

Просто пълните резервоара и тръгвате, а автомобилът оправя сметката вместо вас – без да се редите на опашка


22
фев.
2017

Водачите на Jaguar вече могат да използват сензорния екран в автомобила си, за да плащат за гориво с ново приложение за безкешово плащане. Приложението на Shell е едно от няколкото нови подобрения в моделите F-Pace, XE и XF на Jaguar. Вместо да използват карта при колонката или да се редят на опашка в магазина, собствениците, които инсталират приложението на петролния гигант, могат просто да спрат до дадена колонка в бензиностанция на Shell (първоначално във Великобритания, а след това в цял свят) и да използват сензорния екран на автомобила, за да изберат колко гориво искат и да платят чрез PayPal или Apple Pay. Android Pay ще бъде добавен по-късно през 2017.

На сензорния екран ще се извежда електронна касова бележка, така че клиентите да си тръгват от бензиностанцията, уверени, че са платили. Освен това от колонката ще бъде изпращана касова бележка директно до имейл адреса на водача, за да бъде прибавяна към софтуер за счетоводство или отчитане на разходите.

За разлика от сегашните методи на плащане чрез телефон, Shell и Jaguar Land Rover са създали лесно, но сигурно средство за клиентите, което използва технологии за геолокация и предплатена сметка, базирана на облачната технология, с портфейл Paypal или Apple Pay. Приложението на Shell за безкешово плащане от автомобила ще бъде достъпно за изтегляне от 15 февруари и ще бъде разпространено и на други пазари по цял свят през 2017 г.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин