Край на чакането на бензиностанцията: Jaguar и Shell пускат система за плащане от автомобила

Просто пълните резервоара и тръгвате, а автомобилът оправя сметката вместо вас – без да се редите на опашка


22
февр.
2017

Водачите на Jaguar вече могат да използват сензорния екран в автомобила си, за да плащат за гориво с ново приложение за безкешово плащане. Приложението на Shell е едно от няколкото нови подобрения в моделите F-Pace, XE и XF на Jaguar. Вместо да използват карта при колонката или да се редят на опашка в магазина, собствениците, които инсталират приложението на петролния гигант, могат просто да спрат до дадена колонка в бензиностанция на Shell (първоначално във Великобритания, а след това в цял свят) и да използват сензорния екран на автомобила, за да изберат колко гориво искат и да платят чрез PayPal или Apple Pay. Android Pay ще бъде добавен по-късно през 2017.

На сензорния екран ще се извежда електронна касова бележка, така че клиентите да си тръгват от бензиностанцията, уверени, че са платили. Освен това от колонката ще бъде изпращана касова бележка директно до имейл адреса на водача, за да бъде прибавяна към софтуер за счетоводство или отчитане на разходите.

За разлика от сегашните методи на плащане чрез телефон, Shell и Jaguar Land Rover са създали лесно, но сигурно средство за клиентите, което използва технологии за геолокация и предплатена сметка, базирана на облачната технология, с портфейл Paypal или Apple Pay. Приложението на Shell за безкешово плащане от автомобила ще бъде достъпно за изтегляне от 15 февруари и ще бъде разпространено и на други пазари по цял свят през 2017 г.

Още по темата

Card image cap
Golf-ът на Бекъм отива на търг

7
дек.
2015

Първият автомобил на Дейвид Бекъм се продава. Тюркоазеният Golg III разполага с цели три сертификата за идентичност. Парите ще бъдат дарени на детската клиника на болницата Great Ormon Street

Card image cap
Dacia Sandero: Струва ли си евтиният дизелов мотор?

1
юни
2017

Dacia предлага най-евтината дизелова моторизация. Ще разясним дали Sandero прави пестеливците щастливи

Card image cap
Octavia се доближава до Е-клас!

27
окт.
2016

Чешката компания прави фейслифт на хитовия си модел Octavia. Седанът и комбито получават нова предница и модернизирани инфотейнмънт системи

Card image cap

В последния брой:

Архив >