Край на теста във всекидневието: Tesla Model Y убедителна до самия край

2305
2024

Tesla Model Y и Model 3 са лидерите на европейския пазар за електромобили. Нашият тест във всекидневието показва: Y изиграва умело своите козове в реалния живот.

Те са номер 1 при продажбите на електромобили. Според фирмата за анализ на данни Jato Tesla Model Y и Model 3 заемат първите две места при новите регистрации на автомобили в Европа през март тази година. Нашият тест във всекидневието на Model Y наближава своя край. Жалко. Тъй като силните страни на Model Y са именно във всекидневието.

Ако сте се сприятелили с управлението на кокпита на Tesla, ще оцените интуитивното и семплото. В случая с Model Y това е комбинирано с надежден пробег, добра инфраструктура за зареждане благодарение на Supercharger, много място, добра управляемост и съвсем приличен пърформънс при необходимост.

Въпреки това Tesla има проблеми в Германия – според данните регистрациите на нови автомобили на марката намаляват. За април спадът е с 32,4 процента – Tesla са продали 1637 автомобила. През първите четири месеца на годината Tesla са продали в Германия общо 14 705 автомобила, което прави спад с около 36,3 процента.

Представеният наскоро фейслифт на Model Y би могъл да помогне на марката. С нетърпение очаквам следващия тест!

Технически данни и цена: Tesla Model Y Performance

мощност: 534 к.с.

разход: 17,3 кВтч./100 км

цена: от 120 000 лв. (в Германия)

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин