Крадци взривявaт пълен с пари бус на натоварена магистрала (ВИДЕО)


12
апр.
2017

Това зрелищно видео от опит за обир в Йоханесбург, Южна Африка, показва, че експлозивите са несигурен начин за проникване в превозно средство. Става дума за микробус, превозващ пари, а не за блиндиран, тъй като превозното средство изглежда напълно обикновено. С единственото изключение, че е било натъпкано с пачки до горе, пазени от охрана. Крадците са се движели в BMW и Mercedes плътно зад микробуса на оживена магистрала и са произвели изстрел към една от гумите на буса.

„Охраната е изкарана от превозното средств, преди заподозрените да взривят микробуса, пълен с пари“, заяви говорител на южноафриканската полиция пред E News Channel Africa. „Същите заподозрени са взели неустановена сума пари в каси и едно от огнестрелните оръжия на охраната, като след това са избягали от местопрестъплението с две превозни средства.“ Същинският взрив настъпва около 50-тата секунда във видеото. Не е ясно дали целта е била да се взриви и вдигне цялото превозно средство във въздуха или да се осигури достъп до това, което се е намирало зад заключените врати. Ако е била втората причина, то престъпниците определено са се престарали. Чисто чудо е, че няма пострадали, като се имат предвид силата на взрива и наличието на голям брой автомобили в непосредствена близост. Двама от охранителите са били прегледани от парамедици на мястото на инцидента и впоследствие освободени за домашно лечение, а един шофьор е бил отведен в болница с леки наранявания, получени, когато отломките от взрива ударят колата му.

Още по темата

Card image cap
Изтече снимка на фейслифта на RS 3

18
февр.
2016

През 2016 г. Audi A3 ще получи фейслифт. Можем да добием представа как ще изглежда автомобилът след промените благодарение на „изтекла“ фотография на RS 3 седан в САЩ

Card image cap
10 любопитни факта за Nokian

18
ное.
2016

AUTO BILD разкрива някои интересни неща от „кухнята“ на най-северния производител на гуми

Card image cap
Два прототипа Geoseek от Mitsubishi

25
февр.
2016

Японците ще представят концептуални изпълнения на L200 и ASX в Женева

Card image cap

В последния брой:

Архив >