„Костенурка“ от Lego

Lego ви дава възможност да сглобите модел на "костнурка" със сърф. Отиват ли си блокчетата с кръглите форми?

1107
2016

Lego събужда летните чувства и пуска на пазара сърфистка „костенурка“ в стил 60-те години. Но почакайте, това вече се е случвало. През 2008 г. датчаните пресъздават легендарния модел на VW, но с доста по-неприятна  визия. Цената му днес в сайтове като Ebay варира между 800 и 1000 евро.

Новата версия не може толкова бързо да повиши цената си, но пък затова тя изглежда много по-добре. Състои се от 1167 части и към 29-сантиметровата реплика принадлежат всички важни деатйли като четирицилиндровия двигател с въздушно охлаждане, резервоарът, резервната гума и монтираните върху издутите калници мигачи. Отделните части са разделени по торбички, а указанието е 211 стр. Първо се сглобява шасито заедно с двигателя и задните седалки, след това следват предните седалки, кокпитът, вратите, капакът на мотора и таванът.

Интериорът е запазил класическото бежово. Интересен детайл е кърпата за плаж, която стои зад задните седалки. На покрива има сърф и хладилна чанта с малки бутилки, кенче и кубчета лед. Наистина може да усетите мириса на море!

„Костенурката“ се нарежда добре между VW Bulli и Mini Cooper. Моделът е забавен за сглобяване със своите харизматични детайли, инструкциите са точни и разбираеми и крайният резултат изглежда добре във всяка витрина. Може да бъде зададен само един въпрос: Кой би позволил на детето си да си играе с него?  От друга страна, „костенурката“ е проектирана за хора над 16 години. Моделът на Lego излиза на 1-ви август и ще струва 89,99 евро.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин