Коронавирус: вместо автомобили Ford „рекламира“ солидарност

1903
2020

Вместо да рекламира автомобилите си, Ford поема по различен път в САЩ. При кризата с коронавирус производителят замества актуални реклами на автомобили със спотове, които директно или индиректно предават едно послание: всеки, който директно или индиректно е изложен на последствията от пандемията и изплаща Ford, ще получи финансови облекчения.

Кампанията включва два спота „Built to Lend a Hand“ и „Built for Right Now“, направени от агенцията Wieden+Kennedy (Ню Йорк), като „стъпва“ на стандартния лозунг на автомобилния производител „Built Ford Proud“.

По данни на „Ad Age“ клиповете са създадени едва в края на миналата седмица, когато във Ford осъзнат, че обичайните маркетингови мерки вече не са достатъчни с оглед на ескалиращата криза около вируса и че последиците от пандемията засягат всички аспекти на живота. Така се налага бързото „сглобяване“ на двата 35-секундни клипа.

Спотовете намекват за над 100-годишната история на марката, напомняйки как компанията е правила танкове и самолети във време на война и разкривайки, че тя предлага облекчение при плащанията за клиенти, засегнати от природни бедствия като урагани, пожари и торнадо.

По примера на Hyundai

При пандемията с коронавируса клиентите на финансовото подоление на компанята Ford Credit, „могат да променят датата на плащане или да забавят плащането“, се казва в изявление, публикувано на 16 март, насочващо купувачите към специална гореща линия или посещение на уебсайта.

Ford Credit предлага и програма, която дава купувачите на нови автомобили възможността да отложат първото си плащане с 90 дни. Всичко това става по пртимера на програма, която Hyundai стартира през уикенда, в която корейците обещават в рамките на до шест месеца да изчакат плащанията си от клиенти, които загубят работата си и са закупили или се готвят да закупят автомобил между 14 март и 30 април 2020 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин