Коравият офроудър за 16 000 долара


9
май
2019

Индийският автомобилен концерн Mahindra произвежда от над 70 години с лиценз първия Jeep. А сега ще го пусне отново в родината му

Дългият 3,76 метра офроудър е замислен за ловци, фермери и почитатели на двойното задвижване, като опционално се предлага с въжена лебедка. Моделът се предлага в четири стандартни лака и над 400 индивидуални цвята.

Първият Willys Jeep е произведен през 1942 за целите на армията. От 1947 се прави по лиценз в Индия. Концернът Mahindra включва и корейския автомобилен производител SsangYong и дизайнерската фирма Pininfarina.

В Mahindra работи 2,5-литров дизелов агрегат с 62 к.с. Той се предлага с 5-степенна трансмисия, двойно задвижване и вдига максимум 90 км/ч. 300 служители го произвеждат от 2018 г. в нова фабрика в Мичиган, САЩ.

Mahindra нарича офроуд модела Roxor. Днес правата на Jeep са собственост на Fiat. В САЩ моделът може да се движи само офроуд, но не и по нормални пътища. Цената му е от 16 000 долара.

Още по темата

Card image cap
Наплив за моторджийски книжки

18
апр.
2017

Около 500 лева е цената на читав курс за придобиване на категория А, все повече дами се качват на две колела

Card image cap
Флойд Мейуедър продава личния си Koenigsegg. Вижте какво още има в гаража си!

29
мар.
2017

Великият боксьор Флойд Мейуедър иска да намери нов собственик на своя Koenigsegg CCXR Trevita. Който иска да си купи хиперавтомобила, ще трябва да се бръкне дълбоко

Card image cap

В последния брой:

Архив >