Концепцията MEYLE HD: Технически подобрените части спестяват пари на клиента

1008
2022

Вече 20 години специалистът по резервни части MEYLE демонстрира своята производствена и инженерна експертиза. През 2002 г. реномираният специалист по резервни части представи първата си технически подобрена част MEYLE HD. В чест на тази значима годишнина експертите от Хамбург предвиждат да представят бъдещето на своята HD продуктова линия също в иновациите за електрически и хибридни превозни средства на изложението Automechanika във Франкфурт през септември. Като първа ком­пания в следпродажбения сервиз MEYLE въвежда въглеродно неутрална продуктова линия за производство на части за кормилно упра­вление, окачване и водни помпи.
MEYLE стартира своята успешна продуктовата линия HD през 2002 г., с идея да подобри някои технически несъвършества при оригинални резервни части, насърчавайки собствените си инженери да ги конструират още по-надеждни, по-издръжливи и по-устойчиви. MEYLE бе първият производител, който предостави четиригодишна гаранция и продължава да го прави до ден днешен – истинска революция при следпродажбените услуги. Оттогава клиентите и сервизите се възползват от нарастващото HD портфолио.

Технически подобрените резервни части издържат по-дълго и спестяват време на сервизите, а впоследствие пари на крайните клиенти. В момента MEYLE разполага с повече от 1650 налични резервни части с HD качество в гамата си, като нови се добавят всеки месец. MEYLE планира стратегическото разширяване на своите HD решения за електрически и хибридни превозни средства и обявяването на първата неутрална по отношение на климата продуктова линия в следпродажбения сервиз за областта на кормилното управление и окачването. Като един от първите производители в сектора MEYLE насочва вниманието на клиентите към устойчивостта, а това подчертава тясната връзка между технологията и опазването на природата, която е от изключително значение за MEYLE като компания.

„Ние обичаме технологиите и забелязваме дори най-малките несъвършенства“, споделя Стефан Бахман, ръководител на „Кормилно управление и окачване“, за философията на HD. В ежедневната работа го очарова страстта към технологиите и съвършенството. „Разглобяването на детайли, анализът, техническото усъвършенстване, тестовете и след това пускането в производство. Това е нашият многостепенен принцип MEYLE HD, който води след себе си поредната нова качествена резервна част MEYLE HD. Няма как да не погледнем всичко много внимателно. Това е нашият принцип!“

За инженерите специален акцент в сложния процес на оптимизация е първият прототип, разработен след идентифициране на слабост, разкриване на причините, извършване на развойна работа и безброй тестове. Серийното производство, което MEYLE провежда основно в собствени промишлени мощности, съвсем не е краят на процеса. Винаги има следващо предизвикателство на хоризонта, което движи и вдъхновява инженерите.

Интересни прозрения, интервюта и филми за принципа на MEYLE HD и юбилейната кампания можете да проследите през цялата юбилейна 2022 г. в Instagram, Facebook, LinkedIn и други канали чрез хаштаг #HD20YRS.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин